Johan Cruyff er død

68 år gammel.

BLE 68 ÅR GAMMEL: Johan Cruyff har en lang og innholdsrik karriere bak seg som spiller og trener. Foto: SCANPIX/EPA/ANDREU DALMAU
BLE 68 ÅR GAMMEL: Johan Cruyff har en lang og innholdsrik karriere bak seg som spiller og trener. Foto: SCANPIX/EPA/ANDREU DALMAU Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nederlandske fotballegenden Johan Cruyff er død, 68 år gammel, melder hans offisielle Twitter-konto og nettside.

- 24. mars 2016 døde Johan Cruyff (68) fredfullt i Barcelona, omkranset av familie etter en tøff kamp mot kreft. Det er med stor sorg vi ber om ro for familien i denne triste tiden, står det meldingen.

Cruyff spilte for Ajax, Barcelona, Feyenoord og det nederlandske landslaget i løpet av sin innholdsrike karriere.

- Han hadde en karriere som er helt enestående. Den unike kombinasjonen med suksess både som trener og spiller, det setter ham nesten i en «ingen over, ingen ved siden»-posisjon, sier NRKs mangeårige fotballprofil Arne Scheie til Dagbladet.

- Jeg fikk æren av å se ham som spiller og høydepunktet for meg var nok under VM i 1974, da mange mente at Nederland skulle vunnet. Han var fremtredende gjennomgående, både under spillerkarrieren i Ajax og Barcelona og på landslaget, og senere som trener. Det er bare trist at en av de største spillerne har gått bort, sier Scheie.

Cruyff scoret tre mål i mesterskapet, som endte med finaletap for vertsnasjonen Vest-Tyskland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer