Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Johan Cruyff: Så god at de oppkalte en vending etter ham»

Hyllestene strømmer over internett.

HYLLES: Johan Cruyff, her som kaptein for Nederland under VM i fotball 1974. Foto: NTB Scanpix
HYLLES: Johan Cruyff, her som kaptein for Nederland under VM i fotball 1974. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Støtteerklæringene strømmer over internett etter det ble kjent at Johan Cruyff er død av kreft, 68 år gammel.

Cruyffs suksessrike karriere som spiller og trener har satt spor over store deler av verden, og det gjenspeiles i reaksjonene.

Forut for sin tid Storklubber Europa over uttrykker sorg over bortgangen, mens spillere og andre fotballprofiler stemmer i med fortellinger om hvor viktig Cruyff har vært for nettopp dem.

- Jeg er sjokkert over den triste nyheten om Johan Cruyff, skriver Manchester City-stjerne Yaya Touré på sin Twitter-profil.

- Farvel til en av de største fotballegendene. Spiller og trener forut for sin tid. Hvil i fred, Johan Cruyff, skriver Real Madrids Sergio Ramos.

Egen vending Mange påpeker også det faktum at Cruyff har en finte oppkalt etter seg - en prestasjon veldig få har klart å etterape.

- Johan Cruyff. Så god at de oppkalte en vending etter ham, skriver flere.

Klubber som Roma, Liverpool og Chelsea har også vært tidlig ute med å uttrykke sin sympati.

Ifølge Infostrada var Johan Cruyff den første til å vinne gullballen tre ganger. Han vant tre serievinnercuper med Ajax, og ti seriemesterskap med Ajax, Barcelona og Feyenoord.

Han ledet også Barcelona til klubbens første serievinnercup som trener.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!