Johan Kaggestad: - Jeg er forbannet

Slakter parkeringsvaktene i Tromsø.

FORBANNET: Johan Kaggestad liker dårlig at flere av sykkellagene i Arctic Race har fått parkeringsbot. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)
FORBANNET: Johan Kaggestad liker dårlig at flere av sykkellagene i Arctic Race har fått parkeringsbot. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)Vis mer

TROMSØ/OSLO (procycling.no): Johan Kaggestad var mildt sagt irritert søndag morgen.

Han likte dårlig at sykkellagene i Arctic Race of Norway ikke hadde noe sted å parkere da de ankom Tromsø i går.

Da han endelig fant rittdirektør Knut-Eirik Dybdal i dag tidlig, gikk han nærmest i strupen hans.

- Finnes det en ordfører her? Parkeringsbøter til lagene? Det går ikke an! Er det slik et sykkelritt skal være, får dere finne på noe annet å gjøre, raste Kaggestad.

Litt senere utdyper han situasjonen overfor procycling.no.

- Jeg er irritert fordi alle lagene som har kjørt haugevis med mil i dette rittet kommer til Tromsø sentrum, hvor det er vanskelig parkere, og blir møtt med parkeringsbøter morgenen etter, raser Kaggestad overfor procycling.no.

- De blir møtt av en parkeringsvakt som sier «vær glad vi ikke tauet vekk bilene deres». Jeg synes det er en dårlig måte å vise gjestfrihet på.

Kaggestad forklarer at det er vanskelig for sykkellagene å finne parkering.

- De har utstyr til millioner i bilene, og det er krevende å bære det frem og tilbake. De trenger et sted å parkere.

TV 2-nestoren presiserer at det ikke er Arctic Race-arrangøren han er forbannet på.

- Det har ikke noe med rittarrangøren å gjøre, heller ikke med politiet. De har gjort en kjempejobb. Det har vært strålende sikkerhet i dette rittet, men jeg er forbannet på parkeringsvaktene i Tromsø by.

Ordfører i Tromsø Jens Johan Hjort hadde ikke hørt om saken da procycling.no snakket med ham før start på den siste etappen.

- Dette har jeg ikke hørt noe om, så det er en problemstilling vi må se på. Vi får snakke med parkeringselskapet, sier Hjort som er enig med Kaggestad.

- Det var en uheldig situasjon, og det høres ikke bra ut. Det er ikke sånn vi ønsker å motta syklistene. Det var nytt for meg, men jeg skjønner Johan Kaggestads budskap, og jeg skal se hva jeg kan gjøre med det.

Ordføreren har nå tatt affære i saken og slettet parkeringsbøtene.

Her kan du følge den siste etappen av årets Arctic Race direkte!

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.