MISTET HØRSELEN PÅ VENSTRE ØRE:  Johanna Gustafsson fra Malmö mistet hørselen på venstre øre etter at en supporter kastet et knallskudd mot henne. To uker etter hendelsen, sliter hun fortsatt med hørselen. Foto: NTB Scanpix/Privat
MISTET HØRSELEN PÅ VENSTRE ØRE: Johanna Gustafsson fra Malmö mistet hørselen på venstre øre etter at en supporter kastet et knallskudd mot henne. To uker etter hendelsen, sliter hun fortsatt med hørselen. Foto: NTB Scanpix/PrivatVis mer

Johanna mistet hørselen etter smell før fotballkamp: «Hvorfor utsetter du meg for dette?»

Sendt på sjukehus.

(Dagbladet): Svenske Johanna Gustafsson ble rammet av et såkalt knallskudd før Malmö møtte Falkenberg i Allsvenskan for to uker siden.

Gustafsson ble sendt til sykehus og saken ble omtalt i blant annet svenske Expressen.

I dag - nesten to uker seinere - hører Gustafsson fortsatt ingenting på det venstre øret. Etter en sjekk ved sykehuset i dag, er hun usikker på om hørselen kommer tilbake.

- Det føles forferdelig, sier Johanna Gustafsson til Dagbladet.

Facebook-oppgjør Den svenske kvinnen er gravid i tredje måned og Malmö-supporteren skulle bare på en helt vanlig bortekamp.

Men hun kom seg aldri inn på tribunen for å se trener Åge Hareide, og Malmö-spillerne Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget.

På vei til borteseksjonen på stadion kastet en person et såkalt knallskudd mot henne.

Det kom et stort smell, Gustafsson falt, og hun havnet så på sykehuset med store smerter i øret og hodet.

- Det smalt rett ved beinet mitt. Buksene ble ødelagt, men jeg slapp unna brannskader, oppsummerte Gustafsson etter hendelsen.

To dager etter tok hun et oppgjør på Facebook:

«Personen som kastet og gjengen han var med hastet bort i sikkerhet for ikke å bli tatt. Så var han borte, men ansiktet hans finnes fortsatt på netthinnen min. Jeg vet hvem du er. Vet du hvem jeg er? Jeg er en kvinne i mine beste år og som forhåpentligvis skal leve så friskt som mulig i mange år framover», skriver Gustafsson.

Hun fortsetter:

«Vet du at jeg for tre år siden ble diagnostisert med diabetes? Vet du at jeg nettopp fikk ny jobb ved sjukhuset etter en lang sykemelding? Vet du at jeg er gravid i tredje måned med vårt første barn? Hvorfor utsetter du meg for dette? Vær så snill. Stå fram etter det du gjorde. Jeg trenger ikke mer motgang. Om intet annet vil jeg ha en unnskyldning fra deg.»

- Skremmende Malmö FF har vært i kontakt med Gustafsson. Hun venter fortsatt på den etterlengtede unnskyldningen.

- Jeg hører ingenting på det ene øret. Men heldigvis gjør det ikke like vondt som det gjorde tidligere. I dag har jeg vært til en grundig undersøkelse og legene vet ikke når eller om hørselen kommer tilbake. Det er selvsagt skremmende å tenke på, sier Gustafsson til Dagbladet.

- Jeg synes det er veldig, veldig tungt å tenke på. Det er tragisk at sånt skjer. Jeg skulle bare på fotballkamp. Men heldigvis gikk det bra med tanke på barnet. Jeg falt jo i bakken, men undersøkelser viser at alt går fint. Det er jeg glad for, forteller hun.

Gustafsson er ansatt et sjukehus i Malmö, men vet ikke hvordan de neste ukene og månedene blir. Saken er fortsatt under etterforskning og Gustafsson er usikker på når hun skal se favorittlaget Malmö FF i aksjon igjen.

- Det verste er at det var en Malmö-supporter som kastet gjenstanden mot meg, sier Gustafsson.

Irritert Supporterkulturen i Sverige har fått mye oppmerksomhet også utenfor de svenske grensene det siste året. I mars i fjor ble en Djurgården-supporter drept rett før serieåpningen mot Helsingborg.

- Hva tenker du om supporterkulturen i Sverige, Gustafsson?

- Det er ingen tvil om at forbundet og svensk fotball har tatt tak i problemet. Og det er jo nesten umulig å gjøre noe med enkeltpersonene som ødelegger for så mange andre. Jeg mener ting er i ferd med å bli bedre, sier hun.

Tony Ernst, leder i Svensk Fotbollssupporterunion, var rasende etter hendelsen for to uker siden.

- Å kaste bangers mot egne supportere og så løpe og gjemme seg. Det gjør meg irritert som faen, sa Ernst til Expressen.