Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Johannes Thingnes Bø er jo den beste blant gutta. Og han går tredjeetappen

- Deilig, sier Tiril Eckhoff om å bli flyttet fra ankeretappen.

STAFETT-JENTENE: Fadesen på 15-kilometerne er glemt. I morgen går Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu for VM-medaljer på stafetten i Holmenkollen.
STAFETT-JENTENE: Fadesen på 15-kilometerne er glemt. I morgen går Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu for VM-medaljer på stafetten i Holmenkollen. Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I morgen går de norske skiskytterjentene det de selv kaller sin viktigste VM-øvelse, stafetten.

Den går de med et helt nytt lagoppsett.

Den faste ankerkvinnen, Tiril Eckhoff, er flyttet til tredjeetappe. Ansvaret for å gå medaljene inn er overlatt til Marte Olsbu (25).

- Deilig, sier Eckhoff da hun blir spurt om hvordan hun takler den avgjørelsen.

Hun ser ikke på det som en degradering, men som en fornuftig løsning.

- Faktisk har jeg vært tydelig på dette ganske lenge. Marte er en bedre ståendeskytter enn meg. Jeg synes Stian (trener, red. anm.) har tatt ut et fornuftig lag, sier Tiril Eckhoff.

- Dessuten er jo Johannes Thingnes Bø den beste blant gutta, og han går jo tredjeetapper, he-he.

Kald duellant Trenerne Stian Eckhoff of Steinar Mundal har god tro på at rokkeringen på startrekkefølgen vil gi positive utslag. De er ikke med på at det er gambling.

- Tiril er en angriper. Trolig bedre til å angripe enn til å forsvare. Marte derimot er den beste duellanten, kvinne mot kvinne. Hun blir ikke så lett stressa. Dessuten er hun i veldig god langrennsform, sier Steinar Mundal til Dagbladet.

- Marte er i veldig god form, og sterk i pressa situasjoner. Slik jeg ser det vil det være sløsing med ressurser å sette henne på første etappe, der vi har brukt henne tidligere i vinter, sier trener Stian Eckhoff.

Kjenner nervene Marte Olsbu tok bronse sammen med Tiril Eckhoff på mix-stafetten som åpnet VM. Da gikk hun første etappe. Nå blir det noe helt annet.

- Jeg kjenner jo jeg er litt ekstra nervøs. jeg skal innrømme det, sier hun på pressekonferansen.

- Samtidig gleder jeg meg jo veldig. Jeg tror faktisk vi har gose muligheter til å ta medaljer, som vil bety mye for oss.

- Trenerne skryter av duellstyrken din?

- Ja, jeg hører det. Men jeg tror jeg skal klare å håndtere det som kommer. Du skal tross alt ikke gjøre noe annet på en sisteetappe enn på en hvilken som helst annen etappe.

- Det handler om å gå fort og skyte blink, sier Marte Olsbu.

Og legger til:

- Jeg er klar jeg.

I tetkampen Etter en helsvart dag på normaldistansen i går, der jentene til sammen skjøt 19 bom, var humøret tilbake i dag. I alle fall tilsynelatende.

- Vi hadde en veldig god prat i går kveld. Ikke minst kom Synnøve Solemdal med noen gode ord. Det hjalp veldig. Og vi vet jo at vi kan, bare vi klarer å slippe disse skulderne litt og gå ut her for å ha det gøy. Nå har vi ikke noe å forsvare heller, det er bare å angripe, sier Tiril Eckhoff.

Ettersom Marte Olsbu blir omskolert til ankerkvinne, går Synnøve Solemdal inn på førsteetappen.

- Hun er vår beste skytter, og i god form, sier Stian Eckhoff.

Solemdal gleder seg.

- Det blir gøy. Jeg får i alle fall være med i tetkampen!