Johanns norske bryllupsfest

Når Johann Koss innbyr til bryllupsfest for sine norske venner, kan han vente seg en skikkelig overraskelse. 180 gjester samles for å feire i Oslo lørdag 18. mars.

- Johann skal få igjen for at han snøt oss for utdrikningslaget, sier Kjell Storelid.

Kjell tok to olympiske sølvmedaljer bak Johann under jubeldagene på Hamar i 1994. Kameratene holder fortsatt kontakten, og Stord-gutten er en selvskreven gjest på festen.

Johann og hans kone Belinda Stronach giftet seg i Beaver Creek i USA på nyttårsaften. Den gang var det bare en liten markering med de aller nærmeste til stede.

Johann Koss og Belinda ønsker ingen gaver, men ber dem som føler for det om å gi et bidrag til Redd Barna eller Ketil Moes Minnefond.

Det blir heller ingen taler, men en stilfull fest med koldtbord og pent antrekk.

Sjefsmøte

Men skøytekollegene vender det døve øret til og forteller at «noe» skal skje under bryllupsmarkeringen på Holmenkollen Park Hotell.

- Det er lenge til 18. mars, og vi har god tid til å klekke ut ideer. Først må de andre løperne gjøre unna VM enkeltdistanser i Japan. Så får vi ta et sjefsmøte om hva vi skal finne på, sier Storelid.

Koss vil ikke kommentere detaljer rundt bryllupsfesten.

- Markeringen blir veldig personlig og privat. Derfor ber jeg om forståelse for at jeg ikke ønsker å si noe om selve festen, sier Johann til Dagbladet.

Gjestelista

Men Dagbladet vet at gjestelista består av familie, venner, studiekamerater og kolleger fra isen. Blant skøyteløperne er navn som Geir Karlstad, Ådne Søndrål, Kjell Storelid, Hans Trygve Kristiansen, Bart Veldkamp, Tom Erik Oxholm, Johnny Høgseth, Finn Hodt, Steinar Johansen, Svein Håvard Sletten og Laila Andresen.

- Gavekort

- Jeg lover Johann at vi ikke kommer bare for å spise god mat og så gå igjen. Han skal få merke at vi var til stede, sier kamerat og tidligere konkurrent Geir Karlstad.

- Vi skal snakke sammen mens vi er i Japan og vi finner nok på noe. Hva det blir, vet jeg ikke ennå. Men Johann skal få en skikkelig overraskelse, sier Ådne Søndrål.

De nygifte kommer til Norge onsdag 15. mars og blir i Oslo én uke. Ved siden av bryllupsmarkeringen, skal Johann besøke familien og vise Belinda rundt i hovedstaden.

NY BRYLLUPSFEST: To og en halv måned etter bryllupet med Belinda Stonach skal Johann Olav Koss feire med sine norske skøytevenner.