GLEDER SEG: Stefan Johansen forbereder landskamper mot Hviterussland (onsdag) og Tyskland (søndag). Foto: Hans Arne Vedlog 
GLEDER SEG: Stefan Johansen forbereder landskamper mot Hviterussland (onsdag) og Tyskland (søndag). Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Johansen: - Derfor dro jeg fra Celtic

- Hadde mange gode samtaler med Brendan Rodgers.

SANDVIKA (Dagbladet): Landslagets midtbanespiller Stefan Johansen (26) ble lenge koblet til Galatasaray, men valgte til slutt Fulham i Championship.

Han hadde ett år igjen av kontrakten med Celtic, som kvalifiserte seg til Champions League. Så hvorfor valgte han å bytte klubb?

- Jeg er veldig fornøyd med å ha signert for Fulham. Klubben satser på å rykke opp i Premier League. Totalpakken er bra for meg og familien, sier Johansen til Dagbladet.

Han er på plass i Sandvika utenfor Oslo. Onsdag spiller Norge privatlandskamp mot Hviterussland. Søndag venter Tyskland i VM-kvalifiseringen.

Denne gangen kommer Johansen til samlingen som Fulham-spiller, en klubb blant andre Brede Hangeland og Riise-brødrene kjenner som hånd i hanske.

Gode samtaler

- Jeg hadde mange gode samtaler med Celtic-trener Brendan Rodgers. Han var soleklar på at han ville ha meg der, men vi ble ikke enige om ny kontrakt.

Johansen vil ikke utdype om det handlet om penger, men sier:

- Det er ikke noe vondt blod mellom Brendan og meg. Han er en fantastisk trener. Overgangen har gått smertefritt. Jeg kommer til å følge Celtic videre og være Celtic-fan resten av livet.

Han fortsetter:

- Fulham spiller i en liga som passer meg bra. Men jeg vil være med å bidra til at laget rykker opp. Premier League har alltid vært en drøm for meg.

Nybakt pappa

Også privat har det skjedde spennende saker og ting for Johansen. For rundt en måned siden ble han pappa for første gang. Han var til stede under fødselen i Glasgow som tok 24 timer.

Midtbaneprofilen sier:

- Den nyfødte jenta gir meg bare enda mer energi. Det er det største jeg har opplevd. Jeg har vunnet mange trofeer og vært med på mye som spiller. Men fødselen er i en egen klasse.

Privatkampen mot Hviterussland onsdag handler om å gjøre den siste finpussen. Det er VM-kvalifiseringen søndag som teller.

- Det er kanskje verdens beste landslag. Men vi kan ikke gå utpå der og være fornøyd med å tape 1-0 eller 2-0. Det blir tøft. Men vi har allerede hatt fokus på Tyskland. Vi møtte bra motstand i Belgia og Island før sommeren, og føler at vi er godt forberedt, påpeker han.