ULLEVAAL-JUBEL: Kaptein Stefan Johansen var en fornøyd mann etter 1-0-seieren over Nord-Irland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ULLEVAAL-JUBEL: Kaptein Stefan Johansen var en fornøyd mann etter 1-0-seieren over Nord-Irland. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Norge - Nord-Irland

Johansen: - Kan være kampene som snur alt

- Det er ikke alt som er perfekt, men vi vinner tette kamper.

Norge – Nord-Irland 1-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge har vunnet to landskamper på rad. Det er noe å ta med seg, selv om vi ikke skal til VM-sluttspillet i Russland.

Torsdag ble det 8–0 over San Marino. Søndag fikk Nord-Irland smake på norske muskler og løpskraft.

- Det har vært en positiv uke, sier kaptein Stefan Johansen etter søndagens 1-0-seier.

- Først 8–0 over San Marino. Motstanderen var så som så, men vi scoret åtte mål. Kampen mot Nord-Irland var annerledes. Det er et bunnsolid lag defensivt, og de er vanskelig å bryte ned. Men vi vant 1-0.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Johansen var svært delaktig i scoringen etter 71 minutter. Alexander Sørloth vant en duell på midtbanen. Johansen fosset opp langs venstrekanten, og la inn foran mål. Der klarte Chris Brunt å rote ballen i mål.

Keeper Michael McGovern var heller ikke patent i situasjonen.

Forskjellen på søndagens kamp og det tilsvarende møtet i Belfast i mars – der Nord-Irland vant 2–0 - var som natt og dag.

- Borte sto vi bare og så på. De fikk gjøre akkurat som de ville. Vi hadde ingen variasjon i angrepsspillet, påpeker Johansen.

- Vi sto og slo lange baller mot Premier Leagues beste hodespillere. I dag smalt vi til i duellene og varierte angrepsspillet. Det var den største forskjellen fra den gang.

Kampen var tam lenge, men tok seg opp i andre omgang. Alexander Sørloth jobbet som en heroisk løve på topp. Han vant også duellen som til slutt førte til den avgjørende scoringen.

- Det var en krig fra start til slutt som vi gikk seirende ut av, forteller Sørloth, sønn av sin far. Etter kampen skulle han møte pappa Gøran Sørloth i players lounge på Ullevaal.

Trener Lars Lagerbäck var fornøyd etterpå, det kan se ut som om han begynner å få skikk på Norge.

-Jeg synes det var en veldig god kamp, og at vi vant fortjent. Nord-Irland er et meget godt lag, svært godt organisert. Det var en fysisk kamp, og som ventet ble det ikke så mange sjanser.

Etter fire hjemmekamper på Ullevaal står Lagerbäck med to seirer og to uavgjort. Totalt er han på plussiden resultatmessig med tre seirer, to uavgjort og to tap (mål 13-10).

Blant drøye 10 000 tilskuere på Ullevaal hadde Nord-Irland med seg en imponerende kontingent tilskuere.

- Det nordirske publikummet fortjener å komme til mesterskap. De sjarmerte oss alle i forrige EM, og ser ut til å ha planer om å gjøre det samme igjen. Nesten bare på grunn av dem håper jeg Nord-Irland kommer seg til VM-sluttspillet, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen til Dagbladet.

- Samtidig merket du på spillere og publikum at de var klare for playoff. De ville ikke pådra seg unødvendig gule kort. Kampen var uansett et steg i riktig retning for Norge.