PÅ PLASS: Celtics Stefan Johansen (i midten) var en av ni spillere som var med på dagens trening. Mange ankommer seint til samlingen på grunn av kamper til helga i Norge og Sverige. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
PÅ PLASS: Celtics Stefan Johansen (i midten) var en av ni spillere som var med på dagens trening. Mange ankommer seint til samlingen på grunn av kamper til helga i Norge og Sverige. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Johansen debuterte da Zlatan lekte med Norge: - Mye har skjedd siden det

Nå møtes de igjen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo skrøt av Martin Ødegaard (16) da han møtte pressen i ettermiddag i forbindelse med neste ukes hjemmekamper mot Sverige (treningskamp) og Aserbajdsjan (EM-kvalik).

En annen som fikk skryt av Høgmo er Stefan Johansen. Landslagssjefen håper nå flere andre spillere kommer til å få en like god utvikling som midtbanemannen fra Vardø.

- Stefan Johansen er blitt en markant internasjonal spiller. Det flere andre som kommer til å bli det, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo da han møtte pressen i ettermiddag.

Johansen storspilte på Celtics vei mot ligagull og triumf i den skotske ligacupen denne sesongen. For det ble han belønnet med å bli kåret til årets spiller i skotsk Premier League av spillerforeningen PFA.

Debuterte mot Sverige 24-åringen er enig i at han har tatt store steg. Han bruker sin aller første landskamp for snart to år siden som eksempel. Den ble nemlig - i likhet med mandagens kamp - spilt mot Sverige. Problemet var bare at Norge tapte 4-2.

- Mye har skjedd siden det. Jeg har tatt mange steg. Det var den første landskampen, jeg kjente ikke gutta så godt og måtte komme inn i gruppa. Som spiller er jeg blitt ganske mye bedre, og det er jo positivt. Det er jo det man prøver å bli som fotballspiller, sier Johansen til Dagbladet.

Landslagsdebuten i Stockholm ble en blandet opplevelse for midtbanemannen. Han serverte nemlig et av Sveriges fire mål på sølvfat til de gulblå, men sikret seg samtidig sin aller første scoring for Norge.

Det ble også det første møtet med Zlatan Ibrahimovic, som like gjerne scoret hat trick for svenskene.

- Aserbajdsjan viktigst Før dette svenskemøtet er Johansen etablert i Per-Mathias Høgmos lag. Det gjør det lettere å glede seg til kampen mot «söta bror».

- Det blir jo en naboduell. Det blir spesielt å møte dem igjen, selv om det er en treningskamp, sier han.

DEBUTEN: Stefan Johansens første landskamp kom i 2-4-tapet for Sverige og Zlatan Ibrahimovic i august 2013. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
DEBUTEN: Stefan Johansens første landskamp kom i 2-4-tapet for Sverige og Zlatan Ibrahimovic i august 2013. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

Johansen understreker imidlertid at det er EM-kvalikoppgjøret mot Aserbajdsjan neste fredag som virkelig betyr noe.

- Fokuset vårt er uansett på å bruke Sverige-kampen riktig, slik at vi får øvd på det vi skal inn mot fredagen. Det er ingen tvil om at Aserbajdsjan er viktigst, sier han.

Lukta av «playoff» Celtic-spilleren er uansett veldig godt fornøyd med EM-kvaliken så langt.

- Vi er halvveis i kvaliken, står med ni poeng og tre av de fem kampene vi har igjen er hjemmekamper. Ståa er bra foreløpig. I tillegg er Aserbajdsjan et lag vi skal slå hjemme, det må man kunne å si. Alt annet enn tre poeng er en skuffelse, sier han.

- Kjenner dere litt lukta av minst «playoff» dersom det blir seier mot Aserbajdsjan?

- Ja, vi ligger jo bra an med tanke på tredjeplassen. Som sagt, så har vi jo tre hjemmekamper igjen. Ullevaal skal vi prøve å gjøre til et fort igjen. Jeg synes det ser positivt ut.

GOD SESONG: Stefan Johansen hadde en glimrende sesong i Celtic-trøya. Her feirer han ligagullet med samboer Pernille. Foto: NTB Scanpix
GOD SESONG: Stefan Johansen hadde en glimrende sesong i Celtic-trøya. Her feirer han ligagullet med samboer Pernille. Foto: NTB Scanpix Vis mer