Johansen dundret inn sitt første Europa-mål

Celtic snudde piping til seier.

Celtic-Astra 2-1 (0-0)

(Dagbladet:) - Da vi fikk 2-0 trodde jeg kampen var over, men de kom seg inn i kampen igjen. Det skuffet meg, men jeg er veldig glad for de tre poengene, selvsagt, sier Ronny Deila etter at hans Celtic slo Astra 2-1 i Europa League torsdag kveld.

Ifølge BBC innrømmet Celtic-manageren etterpå at ikke alt gikk slik han håpet:

- Vi ga dem sjanser gjennom svakt pasningsspill og tregt spill, med for mange pasningstrekk. Det ble bedre etter pause, og Scepovic hadde to gode sjanser - jeg er veldig glad for at han endelig fikk målet sitt, sier Deila, og konkluderer:

- Vi skapte åtte sjanser totalt, og det er bra, men vi må flytte ballen fortere.

Misfornøyd hjemmefans Rumenske Astra sto med 2-7 i målforskjell og null poeng etter de to første gruppekampene. Får du et så suverent bunnlag på besøk er seier det eneste tilfredsstillende utfallet. I hvert fall foran et hjemmepublikum som har vært med på å slå en rekke giganter i Europa.

Men manager Ronny Deila uttalte på forhånd at motstanderne ville vært et topplag om de spilte i den skotske serien. Da lagene gikk til pause på et Celtic Park preget av misnøye, hadde vi i alle fall sett at rumenerne var fullt på høyde med Celtic.

Reddet med kassa Kanskje var de til og med enda bedre. I en hektisk periode midt i førsteomgangen skapte Astra tre gode sjanser. Den første var den mest spektakulære:

En knallhard volley fra Seidu Yahaya - som bare mangler initialet «D.» inni navnet for å høres ut som et uttrykk i trøndersk dagligtale - føyk 23 meter gjennom lufta, i voldsom fart, før Celtic-keeper Craig Gordon fikk avverget. Det valgte Gordon å gjøre med brystkassa.

Det virket som lagkameratene ble mest rystet av den kraftige støkken, for i sekundene som fulgte skapte Astra to store sjanser til. Den ene av dem ble sterkt reddet av Gordon, men keeperprestasjonen var ingen trøst: Pipekonserten runget over Celtic Park midt i første omgang.

Hjemmefansen måtte vente 41 minutter før de fikk kaste øynene sine på en skikkelig sjanse for sitt eget lag, men Anthony Stokes' forsøk ble blokkert.

Bedre etter pause Etter pause skapte hjemmelaget mer, og hadde Stefan Scepovic gjort det Ronny Deila kjøpte ham for - nemlig score mål - så hadde alt vært greit tidlig i omgangen. Men serberen brente de to første gigantsjansene som falt ned på panna hans rett foran Astras mål.

Men på den tredje gikk alt veien for Scepovic: Et frispark slått fra venstresida, for øvrig et frispark Celtic aldri burde ha fått, endte i luggen til Scepovic. Og denne gangen ble det nettkjenning, via en hjelpsom tverrligger.

Johansen-scoring Den samme stanga var også Stefan Johansens venn da nordmannen økte til 2-0 etter 79 minutter. Finnmarkingen var blant dem som løp mest på Celtic Park i kveld, og derfor var det ikke noe sjokk at den tidligere Strømsgodset-spilleren var den som luktet keeper Silviu Lungs retur best.

Johansen avsluttet med venstrebeinet, hardt, kontant og plassert, og ballen endte der den skulle - etter først å ha vært innom en Astra-forsvarer og tverrligger.

Det var Johansens første mål i Europa-sammenheng for Celtic, og hans fjerde totalt siden han kom til Skottland i januar.

Seieren virket avgjort, men Gabriel Enache gjenoppfrisket dramaet da han scoret et flipperspill-mål et par minutter etter Johansens 2-1. Nærmere kom ikke bortelaget. Celtic og Salzburg står dermed med sju poeng, fire foran Dinamo Zagreb - mens Astra på bunnen har ingen.

SIKRET CELTIC-SEIER: Her scorer Stefan Johansen det Celtic-målet som skulle vise seg å bli avgjørende. Foto: Digitalsport
SIKRET CELTIC-SEIER: Her scorer Stefan Johansen det Celtic-målet som skulle vise seg å bli avgjørende. Foto: Digitalsport Vis mer