Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johansen har blitt en voksen: - Har lært meg å håndtere press

Nyter tilværelsen og utvikler seg hver dag i Skottland.

VOKSEN: Stefan Johansen har utviklet seg mye i Celtic. Foto: 
Action Images via Reuters / Graham Stuart
VOKSEN: Stefan Johansen har utviklet seg mye i Celtic. Foto: Action Images via Reuters / Graham Stuart Vis mer

Stefan Johansen har spilt 100 kamper for Celtic på to og halvt år. 23-åringen nyter tilværelsen og utvikler seg hver dag i Skottland.

Nordmannen følte seg på dypt vann da han ble kastet ut i profflivet i januar 2014, men etterpå har han stort sett levert på et høyt nivå. I 2014/15-sesongen ble han kåret til årets spiller i Celtic.

- Da jeg kom hit visste jeg at det var et enormt steg opp for meg med forventningene. Jeg har lært mye om å håndtere press. Celtic har gjort meg mer voksen som fotballspiller, sier Johansen til Celtics hjemmeside.

Vinnerkultur Johansen kom rett fra gull med Strømsgodset i 2013. Den gang følte midtbanespilleren lite press på å ta hjem tittelen, men i Celtic er det å vinne ligaen en innebygd forventning.

- Da jeg spilte for Strømsgodset i Norge, så skulle vi ikke ha vært i nærheten av å konkurrere med Molde og Rosenborg hvis man så på økonomien, så der var det greit. I Celtic handler alt om å vinne og du må lære deg at ingenting annet er akseptabelt.

- Du må håndtere presset, og du må vite at å vinne er i veggene her. Du må vinne trofeer, ingenting annet er akseptert, forteller Johansen.

Kulturen i den skotske klubben har endret tankesettet den norske landslagsspilleren hadde med seg til balløya.

- Det gir deg vinnermentaliteten og du lærer mye om hvordan det virker. Å spille store kamper foran store folkemengder er noe du må håndtere, men jeg er veldig glad at jeg kom til Celtic. Det er en flott klubb å være i, sier Johansen.

Slitt Johansen fikk i høst mye kritikk for svakt spill og var ikke på sitt beste verken for landslaget eller Celtic. Også resten av laget har til tider slitt, spesielt i Europa, men er likevel på vei mot et nytt ligagull.

- Det handler alltid om å vinne trofeer, det er det du spiller fotball for. Du kan si hva du vil, men for meg er det trofeer det handler om. Jeg har vunnet to seriegull og et ligacupgull, men du husker alltid veien til trofeene også, sier 23-åringen.

De siste dagene har det gått rykter om at Celtic-spilleren forsvinner til Premier League-klubben Aston Villa.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media