TUNGT Å SVELGE:  Stefan Johansen og Celtic fortvilte etter 3-1-tapet for Molde torsdag. Reuters / NTB Scanpix
TUNGT Å SVELGE: Stefan Johansen og Celtic fortvilte etter 3-1-tapet for Molde torsdag. Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Johansen henges ut som Deilas gullunge

Høye bølger etter Molde-tap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den norske duoen i Celtic er under kraftig press. Supporterne og skotske aviser raser over at trener Ronny Deila ikke får til gode nok resultater i Europa League. Og han beskyldes for å favorisere sin norske landsmann, midtbanespiller Stefan Johansen.

Det har toppet seg etter 1-3-tapet for Molde torsdag.

- Problembarnet (Kris Commons) ble tatt av banen, til tross for at han sørget for en scoring. Gullbarnet (Stefan Johansen)? Han ble på banen, til tross for at han nesten ikke bidro med noe på en dyster kveld i Europa League, skriver The Scottish Sun.

«Årets spiller» Forrige sesong ble Johansen kåret til «Årets spiller» i Skottland. Denne sesongen er det en generell enighet om at han ikke er i nærheten av fjorårets standard.

Selv sa Johansen før Molde-kampen at han har vært dum og spilt med en vond rygg.

- Det kan jeg ikke gjøre. Jeg må være hundre prosent frisk. Ellers er jeg ikke på det nivået jeg ønsker å være, påpekte nordmannen.

I kjølvannet av Molde-tapet har flere Celtic-supportere uttrykt seg på sosiale medier. Omkvedet er at Commons fikk en urettferdig behandling av Deila, mens ute-av-form-spiller Johansen virker urørlig.

Frykter ikke sparken På en pressekonferanse fredag - før morgendagens oppgjør mot Dundee United - uttalte Deila seg om tingenes tilstand.

«I don't fear the sack», lyder tittelen på baksida av Daily Record lørdag. «Jeg frykter ikke sparken.»

Deila erkjenner at resultatene er for dårlige i Europa League - Celtic ligger sist i gruppe A - men han går ikke med på at han beskytter Johansen spesielt.

- Utfordring Deila sier:

- Selvfølgelig er det ikke et tema at Stefan blir favorisert. Han ble kåret til «Årets spiller» i fjor, så noe bra har han gjort i Celtic også.

- Det er flere kamper han ikke har spilt, og det dreier seg ikke bare om at han er skadet. Det er alltid en utfordring å sette sammen et lag. Og du kan ikke bare sammenlikne en spiller med en annen. De har forskjellige egenskaper.

I OVERSKRIFTENE: Slik ser baksida på den skotske avisa Daily Record ut i dag. - Jeg frykter ikke sparken, sier Ronny Deila.
I OVERSKRIFTENE: Slik ser baksida på den skotske avisa Daily Record ut i dag. - Jeg frykter ikke sparken, sier Ronny Deila. Vis mer

- Det viktigste er at vi får alle til å prestere best mulig, og at vi ikke har slike spørsmål, sier Deila til påstanden om favorisering.

Commons var rasende da han ble byttet ut, men beklaget etterpå oppførselen sin.

God egenskap I skotske aviser blir Deila sitert på at han synes det er bra at spillere viser følelser. Det betyr bare at de bryr seg om jobben sin, og det er en god egenskap.

Men måten Commons raste på - foran TV-kameraene - er ikke måten å gjøre det på, mener Deila.

- Jeg forstår at fansen er frustrert. Men det er vi også. Kanskje er det enda mer smertefullt for meg, sier han.

Celtic leder for ordens skyld den skotske serien med to poeng foran Aberdeen. Men det er altså resultatene i Europa som nå har skapt rabiate tilstander i Glasgow.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer