Johansen klarer ikke velge mellom EM-gull og seriegull

- Ja takk, begge deler.

VANSKELIG VALG: Stefan Johansen synes det er vanskelig å vurdere hva som betyr mest, EM-gull eller seriegull.  Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
VANSKELIG VALG: Stefan Johansen synes det er vanskelig å vurdere hva som betyr mest, EM-gull eller seriegull. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

Stefan Johansen må ty til Ole Brumm når spørsmålet er hva han helst vil vinne, U21-EM eller seriegull.

Strømsgodset-profilen imponerte i de to første kampene i EM-sluttspillet i Israel. Mot Italia hvilte Vardø-gutten. Denne sesongen har han vært eliteseriens beste spiller hjemme. SIF topper tabellen, men før han returnerer til den marineblå drakten, kan det bli mer enn bronse i U21-EM.

- Å, den er vanskelig. Begge deler vil være noe du aldri glemmer. Jeg vet faktisk ikke, det er umulig å si, sier Johansen om hva som vil henge høyest av de to titlene han kjemper om.

Ikke overrasket Midtbanespilleren er ikke overrasket over den norske suksessen i Israel.

- Det er stort, men ikke overraskende. Jeg visste at vi kunne gå videre fra dag en. At vi klarte det, er en sterk prestasjon i seg selv. Men overrasket? Nei, sier Johansen.

For første gang siden 1998 er Norge i en semifinale i U21-EM.

- Vi kommer til å være underdogs, men det må vi bruke til noe positivt, at vi skal slå nedenifra og opp. Vi må litt opp mot nivået fra de to første kampene og bruke ballen mer, sier 22-åringen.

Går ikke lei Onsdag dro U21-landslaget til Jerusalem for å koble av i historiske omgivelser. Johansen forteller at EM-troppen ikke sliter med brakkesyke.

- Nei, det er det som kjennetegner laget. Vi blir ikke lei hverandre. Selv om vi har vært sammen siden slutten av mai, er humøret det samme som dag en. Det er det spesielle med denne gruppen. Der andre gjerne blir lei av hverandre, skjer ikke det i denne gruppen.

- Hva gjør dere utenom trening og kamper?

- Vi har «players lounge» der vi kan se forskjellige kamper, spille bordtennis og Play Station. Det blir også litt filmer og sånn. Foreløpig går det veldig bra, stråler den tidligere Bodø/Glimt-spilleren.

(NTB)