Johansen med ny scoring da Celtic gikk enkelt videre

Slo Stjarnan 6-1 sammenlagt.

VIKTIG: Stefan Johansen scoret på ny da Celtic gjestet Island og Stjarnan.  Foto: Action Images via Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix
VIKTIG: Stefan Johansen scoret på ny da Celtic gjestet Island og Stjarnan. Foto: Action Images via Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ronny Deilas Celtic hadde ingen større problemer med å ta seg videre til 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen. Islandske Stjarnan ble slått med 4-1 borte og 6-1 sammenlagt.

Stefan Johansen ble nok en gang en viktig brikke for det skotske storlaget med ett mål og flere flotte involveringer.

Celtic fikk derimot en sjokkstart på Island. Olafur Karl Finsen sendte vertene i føringen etter sju minutter. Celtic hadde 2-0 å gå på fra hjemmekampen og det var aldri noen panikk å spore i det skotske laget. De spilte seg etter hvert til veldig mange sjanser.

Til tross for de islandske seriemesternes tidlige mål så var det Celtic som hadde ballen mest og spesielt Johansen styrte det meste på Celtics midtbane.

Celtics mange forsøk endte dessverre ofte med resultatløse cornere. Laget lykkes ikke før etter 33 minutter da en Johansen-corner fant Nir Boltons hode på nærmeste stolpe, og ballen havnet i mål.

Dermed hadde det skotske laget fått sitt viktige bortemål samtidig som om Stjernan fikk det langt fram. Verre ble det kort etter sidebytte da Charlie Mulgrew fikk all verdens tid på hjørnet av 16 meteren til å sikte. Det lave skuddet skrudde seg inn nede ved lengste stolpe.

Helt mot slutten av kampen satte Johansen i gang en kontring. Han avsluttet med en flott pasning til Gary Mackay-Steven. Han tok seg inn i feltet og sendte pasningen ut i 45 grader hvor Leigh Griffiths kom og fikk det enkelt med å sette den nest siste spikeren i kista.

Johansen avsluttet det hele med å banke inn 4-1 på overtid. Johansen scoret også i det første møtet i Glasgow.

I 3. kvalifiseringsrunde skal Celtic ut mot Qarabag fra Aserbajdsjan. Laget slo ut Rudar Pljevlja fra Montenegro med 1-0 sammenlagt etter 1-0 borte onsdag.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer