Johansen minner Drillo om Myggen

Og på ett punkt er landslagsferskingen bedre enn Mykland.

PÅ GODT OG VONDT: Stefan Johansen var ifølge landslagets analysetall den norske spilleren som var mest borti ballen da han landslagsdebuterte mot Sverige og Zlatan Ibrahimovic. Han toppet lista over både plusser og minuser offensivt, ifølge Drillo. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
PÅ GODT OG VONDT: Stefan Johansen var ifølge landslagets analysetall den norske spilleren som var mest borti ballen da han landslagsdebuterte mot Sverige og Zlatan Ibrahimovic. Han toppet lista over både plusser og minuser offensivt, ifølge Drillo. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Egil Drillo Olsen steilet da han ble konfrontert med at Stefan Johansen var kåret til Norges beste spiller i privatkampen mot Sverige nylig.

Landslagssjefen hadde friskest i minne den horrible tversoverpasningen fra debutanten, som sørget for den første av tre Zlatan-scoringer allerede etter et drøyt minutt av kampen. 

Nå har Drillo hatt et par uker på å gå gjennom kampen sammen med assistenttrener Ola By Rise, og har fortsatt et litt todelt syn på Johansen, som også scoret ett mål i debuten på Friends Arena tidligere denne måneden.

Johansen noterte seg totalt for 20 plusser i Drillos regnskap over gode og dårlige offensive involveringer i kampen mot Sverige sist. Det var delt førsteplass med Daniel Braaten. Samtidig hadde Strømsgodset-unggutten 12 minuser. Den statistikken toppet han alene. 

- Det ser ikke media, vet du. Derfor ble han kåret til Norges beste. Hvis det bare hadde vært plussene som hadde talt, hadde det vært OK. Han var god, understreker Drillo.

- Minner om Myggen Han kan også opplyse om at Stefan Johansen, i debutkampen for Norges a-landslag, var den norske spilleren med flest involveringer. Han var altså den spilleren med rød trøye som var mest borti ballen.

NY TROPP: Egil Drillo Olsen tok i dag ut troppen til VM-kvalikkampene mot Kypros og Sveits i september. 
Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
NY TROPP: Egil Drillo Olsen tok i dag ut troppen til VM-kvalikkampene mot Kypros og Sveits i september. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer

Kombinasjonen av mange involveringer - på godt og vondt - minner Drillo om en publikumsfavoritt fra suksesstida hans som landslagstrener på 1990-tallet.

- Det minner meg littegrann om Myggen noen ganger på 90-tallet. Han kom også ofte ut med flest plusser og flest minuser. 

- Ser du et potensiale i Stefan Johansen som gjør at han kan bli like viktig som Erik Mykland var?

- Han er en litt annen type, men han har litt av det kreative som Myggen hadde. Han er litt kjappere, og minst like løpssterk. Myggen var også løpssterk, men han var langsom. Stefan er litt kjappere. Men han har først og fremst styrken i det kvantitative, han løper mye, sier Drillo til Dagbladet. 

Det gleder landslagssjefen at debutanten var så delaktig i spillet mot svenskene. Men aller best mot svenskene var en av de mer rutinerte i troppen. 

- Den som kommer best ut på tallene, er Tom Høgli. Han hadde mange plusser og få minuser, sier Drillo.

Høgli best I dagens ferske tropp til kampene mot Kypros og Sveits er det bare to mann som har flere landskamper bak seg enn Høgli med 32: Brede Hangeland med 85 kamper, og Daniel Braaten med 46. Espen Ruud og Rune Almenning Jarstein følger tett bak Høgli med 31 a-landskamper.

Drillo ble også spurt om hans egne tall stemmer med spillerbørsene i media.

90-TALLSHELTER: Erik Myggen Mykland og Ole Gunnar Solskjær under VM-kvalifiseringskamp mot Ungarn i 1996. Foto:  Cornelius Poppe / NTB Scanpix
90-TALLSHELTER: Erik Myggen Mykland og Ole Gunnar Solskjær under VM-kvalifiseringskamp mot Ungarn i 1996. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

- Dem har jeg ikke oversikt over. Jeg håper ikke det er en fornærmelse, sier Drillo og gliser.

Norge møter Kypros på Ullevaal fredag 6. september, og Sveits kommer på besøk tirsdag 10. september. Kampene blir avgjørende for om Norge fortsatt skal ha et håp om å komme til VM i Brasil neste sommer.

- Kypros må vi slå. Taper vi for Kypros, kan vi begynne å forberede oss på neste kvalik. Da havner vi ikke i Brasil. Jeg tviler på at det holder om vi taper for Sveits. Vi bør ha minimum fire og aller helst seks poeng, sier Drillo.