Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stefan Johansens Fulham skal ut i playoff

Johansen og Fulham i første skjebnekamp: - Forventer suksess

Et opprykk kan være verdt nesten to milliarder kroner.

MOT OPPRYKK: Stefan Johansen og Fulham skal spille den første av to playoff-kamper fredag kveld. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock
MOT OPPRYKK: Stefan Johansen og Fulham skal spille den første av to playoff-kamper fredag kveld. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

(Dagbladet): Etter en helt fantastisk vårsesong endte det likevel bare i nesten for opprykksjagende Fulham. Etter 23 kamper uten tap ble London-klubben beseiret av Birmingham i siste serierunde, og dermed røk også akkurat et direkte opprykk til Premier League.

Med seier hadde de gått forbi Cardiff. Med tap må Stefan Johansen og resten av lagkameratene nå ut i playoff mot Derby.

Den første kampen går av stabelen fredag kveld, og det er en skjerpet Fulham-manager som tar fatt på oppgaven.

- Vi har en 180 minutter lang kamp foran oss. Vi er et lag som tar høy risiko, og vi må takle denne delen av situasjonen. Vi må være stille, vi må konsentrere oss og ta de riktige avgjørelsene gjennom kampen, sier Slavisa Jokanovic til The Guardian.

Tror på seier

I fjorårets playoff fikk Johansen og Fulham en tøff opplevelse. De røk ut mot Reading i semifinalen, og måtte ta fatt på en ny sesong i Championship. Avgjørelsen falt da Reading fikk straffe.

- Vi tapte på en 50-50-avgjørelse da vi handset i det som var en komplisert situasjon. Etter min mening var ikke det den eneste måten å avgjøre hvem som skal spille i finalen. Jeg vil ikke se tilbake på denne kampen, sier Fulham-manageren.

Denne gangen håper og tror Jokanovic at laget vil ta seg til finalen og videre.

- Play-offen i fjor viste oss hvilke typer kamper dette er. Nå er vi ett år eldre og har ett år mer erfaring. Jeg forventer definitivt at vi er mer suksessfulle denne gangen.

- Fryktet som lag

Johansen kom til Fulham i 2016 og har vært en stor suksess siden overgangen til engelsk fotball.

I årets sesong har han vært blant lagets mest brukte spillere, og han notert seg for åtte mål og åtte målgivende pasninger på veien. Dagbladet snakket med den norske landslagsspilleren om muligheten for opprykk tidligere i år:

- Det er ikke til å legge skjul på at man har lyst til å spille i Premier League. Det er også Fulhams ambisjon, og en av grunnene til at jeg dro dit. Vi var nære i fjor da vi røk i playoff, men i år er vi i en enda bedre situasjon. Jeg tror vi generelt sett er fryktet som lag. Det er flere som sier at vi er blant de beste, om ikke det beste laget de har spilt mot, fortalte Johansen den gangen.

Vil kvitte seg med rykte

Også Fulhams motstander, Derby, har dårlige opplevelser fra tidligere opprykkskamper.

Lagets manager, Bradley Johnson, mener også at hans gutter har blitt mentalt sterkere av disse kampene. Han vil kvitte seg med ryktet om at de er et lag som feiler i viktige stunder.

- Vi har fått det ryktet fordi vi har vært der før, men tapt. Dette driver oss enda mer og gjør oss mer bestemt på at vi skal gjøre det riktig denne gangen, forteller han.

Et opprykk til Premier League kan være verdt tett opp mot to milliarder kroner, og det er derfor mer enn bare sportslig suksess som står på spill for de to lagene. Fra før har Wolves og Cardiff rykket opp denne sesongen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media