Johansen om Celtic-presset: - Deila har hele spillergruppa bak seg

Har aldri vært i bedre fysisk form.

 TRENTE IKKE:  Stefan Johansen og Martin Ødegaard (t.h) tok det begge rolig under landslagstreningen mandag kveld på Åråsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TRENTE IKKE: Stefan Johansen og Martin Ødegaard (t.h) tok det begge rolig under landslagstreningen mandag kveld på Åråsen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Stefan Johansen reiste rett fra et pinlig 1-0-tap hjemme mot Hamilton til landslagssamling.

Etter en god Celtic-måned var det igjen bare snakk om krise i den skottske storklubben.

- Det blir krisemaksimert etter et slikt tap. Vi hadde vel 14 store målsjanser, de hadde 2-3, sier Stefan Johansen om tapet for Hamilton.

Til tross for årets andre serietap 14 poeng etter åtte serierunder, er nordlendingen positiv til fortsettelsen.

- Det går bare bedre og bedre. Spillerne blir bedre kjent med systemet. Prestasjonen mot Hamilton var ikke så dårlig, sier han til Dagbladet.

23-åringen spilte under Ronny Deila i Strømsgodset, før han forsvant etter fjorårets seriegull. I sommer ble de i gjenforent. Midtbanespilleren mener sjefen er den samme bare i nye omgivelser.

- Det er helt annet press her. I Godset var alt han gjorde rosenrødt. Ingen forventet noe. I Celtic er det annerledes. Ronny takler det fint. Han har hele spillergruppa bak seg. Sikkert styret også, forteller Johansen.

Fin form Han spiller fast på midtbanen sammen med lagets kaptein Scott Brown.

- Akkurat som laget så blir jeg bare bedre og bedre. Jeg har aldri vært i bedre fysisk form.

Han er klar på at landslaget nå må begynne å vinne fotballkamper.

- Skal vi til EM må vi begynne å vinne fotballkamper. Per-Mathias har fått et år på baken med å få inn hvordan vi skal spille.

- All ære til Martin Mens Stefan Johansen helt rolig kunne prate med de mediene som ønsket en prat med vardøværingen, ble Martin Ødegaard (15) omringet.

Stortalentet var med på flere Godset-treninger mens han spilte for drammenserne. Og da Ødegaard debuterte fra start for Godset, meldte han på Twitter at det var et av de største talentene han har spilt med.

- Jeg så tidlig at dette var et stort talent. Godset er flinke med talenter, og det er ingen tvil om talentet hans. Det er ikke alle som får det ut så tidlig. All ære til ham for det. At han nå er på A-landslaget er fullt fortjent, fortsetter Johansen.

- Det er mye støy rundt ham. Han er en rolig fyr og påvirkes ikke av det. Jeg har pratet litt med han og han tar det veldig fint.

 UNDER PRESS:  Celtic-manager Ronny Deila. Foto: EPA/BRIAN STEWART
UNDER PRESS: Celtic-manager Ronny Deila. Foto: EPA/BRIAN STEWART Vis mer