Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballandslaget

Johansen om forbannelsen i ny klubb: - Selvfølgelig ikke artig

- Det eneste du kan gjøre er å bite tennene sammen. 

TØFF TID: Stefan Johansen og fotballandslaget ankom Praha i går. I morgen venter Tsjekkia i VM-kvalifiseringen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
TØFF TID: Stefan Johansen og fotballandslaget ankom Praha i går. I morgen venter Tsjekkia i VM-kvalifiseringen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tsjekkia - Norge, på MAX fredag klokka 20.45

PRAHA (Dagbladet): Stefan Johansen (25) innrømmer at han for tredje gang fikk startproblemer i en ny klubb. Nå vil han bruke forbannelsen til noe positivt mot Tsjekkia i morgen.

Kontrastene er store på bare en måned. Da Johansen kom til den forrige samlingen med fotballandslaget i oktober, var ryktet revet i filler.

En varierende sesong i skotske Celtic, ble fulgt opp av en horribel debut i engelske Fulham. Mot Birmingham ble han tatt av banen etter 31 minutter. Utad framsto hendelsen som ydmykende.

Og da Norge møtte Aserbajdsjan 8. oktober, ble Johansen plassert på benken.

- Det eneste du kan gjøre er å bite tennene sammen og komme inn på laget, sier han til Dagbladet.

Ankom Praha

De tre siste dagene har landslaget trent på anlegget til Hertha Berlin. Årsak: Værforholdene hjemme i Norge.

PRØVER LYKKEN PÅ NYTT: Stefan Johansen har byttet ut Celtic med Fulham i Championship. Foto: NTB Scanpix
PRØVER LYKKEN PÅ NYTT: Stefan Johansen har byttet ut Celtic med Fulham i Championship. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I går kveld ankom spillere og trenere Praha. I morgen klokka 20.45 venter Tsjekkia i VM-kvalifiseringen. Der Johansen måtte spille annenfiolin forrige gang, håper han nå å bidra sterkt i skjebnekampen.

Det som har skjedd er at han har spilt seg inn på laget til Fulham, som ligger på åttendeplass i Championship. Han har scoret mål. Og nå snakker folk på Craven Cottage om at de har gjort en god signering på midtbanen.

Johansen sier:

- Selv har jeg ikke vært så stresset. Jeg har vært borti dette i to klubber tidligere, at jeg har kommet seint i gang. Selvfølgelig er det ikke noe artig. Den første kampen ble spesiell. Sånt er aldri gøy. Men det hører med til fotballen.

- Gøy tid

Det virket som om Johansen ikke helt forsto hvordan han skulle opptre i systemet Fulham spiller med.

- Jeg tok en prat med treneren (Slavisa Jokanovic) etter forrige samling med landslaget. Han sa: «Nå har du hatt en måned på å etablere deg her og forstå hvordan vi spiller.» Det var det, egentlig. Siden har det vært en utrolig gøy tid for meg og laget.

Målet er opprykk til Premier League. Men først skal Johansen gjennom et avgjørende slag mot Tsjekkia. Kampen om førsteplassen er tapt. Den går til Tyskland. Resten må slåss om andreplass, som gir mulighet for playoff til VM-sluttspillet i Russland i 2018.

Johansen sier:

STERK I TROEN: Stefan Johansen håper å kunne bidra positivt mot Tsjekkia. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
STERK I TROEN: Stefan Johansen håper å kunne bidra positivt mot Tsjekkia. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

- Det er en nøkkelkamp. Da gruppa ble trukket, så jeg på Tsjekkia som den største utfordreren til andreplassen. De har ikke gjort det så bra de heller. Vinner vi, er vi plutselig med igjen.

Tillit

Han har tradisjonelt vært spilleren Per-Mathias Høgmo har gitt størst tillit.

- Hvordan opplevde du å bli vraket mot Aserbajdsjan?

- Det var naturlig. Jeg hadde ikke spilt så mange kamper og hadde lite matchtrening. Andre folk har etablert seg og gjort det bra i klubber. Det ser jeg på som positivt. Det holder oss alle på tå hev.

Høgmo gleder seg over at Johansen er på gang igjen.

- Han er i framgang. Han har fått tilbake det som preger ham: Intensitet i spillet, defensiv forflytningsevne og evnen til å drive opp tempoet i kampen. Jeg ønsker at han skal bli enda mer ballsikker. Jeg synes feilprosenten er litt for stor, men det kommer seg.

VM-kvalik
1.Tyskland330080+89
2.Aserbajdsjan321020+27
3.Nord-Irland311142+24
4.Norge310245-13
5.Tsjekkia302103-32
6.San Marino300319-80

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!