Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johansen så rødt da Godset tapte viktige poeng i gullkampen

Alt gikk galt for Strømsgodset mot Viking i Stavanger.

STAVANGER (Dagbladet): Under svært vanskelige spilleforhold, misbrukte Strømsgodset sjansen til å holde følge med Rosenborg i kampen om seriegullet, da de tapte 1-0 for Viking i Stavanger.

Hjemmelaget avgjorde kampen med midtbanespiller King Osei Gyans prakfulle hodestøt 19 minutter før full tid. Gjestene fra Drammen klarte aldri å svare på kalddusjen, selv om venstre back Jarl André Storbæk var nære ved å utligne like før slutt. I stedet ble vondt til verre da bortelagets stjernespiller Stefan Johansen pådro seg rødt kort på overtid.

Sjansefattig Det var Tippeligaens gjerrigste lag mot seriens mest målfarlige som møttes til et regnfullt oppgjør om tre poeng på Viking stadion i kveld.

Hjemmelaget hadde bare sluppet inn 22 mål på de 21 første serierundene, like få som Strømsgodset, som også ledet tabellen over mest scorede mål, med 49 nettkjenninger (Viking 28).

Det aller viktigste i fotball er imidlertid hvor mange poeng som plukkes, og begge lagene var avhengige av maks uttelling for å holde følge i henholdsvis bronse- og gullkampen.

Elendige forhold Den svært regntunge og slitte gressmatta gjorde det imidlertid vanskelig for spillerne å kombinere seg imellom med ballen langs bakken - noe Robbie Williams-konserten som ble avhold på stadionen forrige søndag må ta den største delen av skylden for.

Etter 45 minutter satt publikum derfor igjen med et inntrykk av lite finspill, men opplevelsen av uttalige feilpasninger, havlhjertede skuddforsøk og bare tre sjanser.

To av dem ble produsert av Viking, hvor Patrik Ingelsten var nærmest med omgangens eneste skudd på mål i det 45. spilleminutt. For Strømsgodset, fikk Ola Kamara den største muligheten da et mislykket skuddforsøk fra venstre back Jarl André Storbæk plutselig endte foran ham på bakre stolpe. Den gloheite angriperen, som sto bokført med syv mål på fem kamper før reisen til Stavanger, reagerte imidlertid ikke raskt nok til å sende gjestene i ledelsen.

Høyere tempo I starten av andre omgang virket det som begge lagene hadde blitt enige om å heve seg i løpet av pausepraten.

Tempoet var betraktelig høyere, og som i starten av den første, bølget det fram og tilbake - med to lag som hadde adskillig høyere treffprosent enn tidligere.

Sjansene var også flere, og igjen var det svenske Ingelsten som fikk den største. Denne gangen forært av Strømsgodset-stopper Jørgen Horn. Den tidligere Viking-spilleren foretok en dårlig risikovurdering som bakerste mann, og ble frarøvet ballen av motstander Trond Olsen. Venstrekanten spurtet inn i 16-meteren, før han serverte Ingelsten på bakre stolpe. Pasningen så ved første øyekast ferdigscoret ut, men gressmattas ujevne underlag, ga ballen en lei sprett. Dét gjorde oppgaven med å sette ballen i mål for vanskelig for Ingelsten.

Mørkeblå ekstase Fortvilelsen over den forspilte muligheten, skulle imidlertid ikke vare lenge. For bare to minutter seinere sendte midtbanekrigeren King Osei Gyan hjemmelaget i ledelsen, etter et preist slått hjørnespark fra Makhtar Thioune.

Publikum var i ekstase, og selv om Strømsgodset sårt trengte tre poeng for å holde tritt med Rosenborg i gullkampen, var det Viking som ville mest og produserte flest sjanser.

SLITT: Gressmatta på Viking stadion bærer preg av Robbie WIlliams-konserten søndag for én uke siden. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
SLITT: Gressmatta på Viking stadion bærer preg av Robbie WIlliams-konserten søndag for én uke siden. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix Vis mer

Seks minutter etter Gyans scoring, fikk Vikings nyervervede målmaskin, østerrikeren Benjamin Sulimani, en gyllen mulighet til å punktere kampen. På nærmest uforklarlig vis, bommet imidlertid 24-åringen på mål da han enkelt skulle bredside ballen i mål fra fem meter.

Godset reiste seg Strømsgodset-trener Ronny Deila måtte ta grep, og styrket den offensive slagkraften ved å sette inn angriperen Adama Diomandé.

Drammenserne klartre likevel ikke å etablere det ønskede trykket, og vondt ble til verre da lagets største stjerne, landslagsspiller Stefan Johansen, fikk marsjordre av dommer Tommy Skjerven da han fratok Olsen og Viking en klar scoringsmulighet på overtid.

Dermed endte det med en råsterk Viking-seier og et forsmedelig poengtap for gjestene fra Drammen.

VÅTT: I kampens første omgang regnet det store mengder vann over spillerne i aksjon på Viking stadion. Sammen med den slitte gressmatta, gjorde det spilleforholdene svært vanskelige. Her er Strømsgodsets Kim André Madsen i duell med stopperkollega Johan Lædre Bjørdal. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
VÅTT: I kampens første omgang regnet det store mengder vann over spillerne i aksjon på Viking stadion. Sammen med den slitte gressmatta, gjorde det spilleforholdene svært vanskelige. Her er Strømsgodsets Kim André Madsen i duell med stopperkollega Johan Lædre Bjørdal. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media