Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johansen-scoring da Celtic avanserte i FA-cupen

Ronny Deila og Celtic holder stø kurs mot tre titler.

NORSK SCORING: Stefan Johansen var svært delaktig i seieren og scoret 2-0-målet like etter pause. Foto: AP Photo/PA, Jeff Holmes/NTB Scanpix
NORSK SCORING: Stefan Johansen var svært delaktig i seieren og scoret 2-0-målet like etter pause. Foto: AP Photo/PA, Jeff Holmes/NTB Scanpix Vis mer

Ronny Deila og Celtic holder stø kurs mot tre skotske titler etter 2-0 over Dundee i FA-cupens 5. runde lørdag.

Det var Glasgow-lagets sjette seier på rad i 2015. Deilas menn vant byderbyet mot Rangers i ligacupsemifinalen sist helg, og nå er de klare for kvartfinale i FA-cupen.

- Spillerne jobber virkelig hardt sammen, og det ser ut som om de nyter å spille med hverandre. De spiller for hverandre, og det er viktig. Vi er veldig vanskelige å bryte ned, sa Ronny Deila etter den sjuende strake kampen uten baklengsmål.

Seieren betyr at Celtic fortsatt henger med i samtlige nasjonale turneringer i Deilas debutsesong som manager. Laget leder serien og skal spille finale i ligacupen mot Dundee United 15. mars.

Frisk Johansen Deila er ikke den eneste nordmannen som gjorde sine saker bra lørdag. Stefan Johansen var svært delaktig i seieren og scoret 2-0-målet like etter pause.

I sin 50. kamp fra start for Celtic var midtbanemannen også nær scoring ved flere anledninger.

I det 43. minuttet ble et godt skuddforsøk blokkert, mens et Johansen-innlegg etter timen ble slått i tverrliggeren av Dundee-keeper Scott Bain.

- Vi var desperate etter å komme utpå og få det andre målet. Griff (Leigh Griffiths) headet ballen tilbake, og jeg scoret bare på returen. Et enkelt mål, men det takker jeg ja til hver dag, sa Johansen.

- Min beste uke I det hele tatt ble det en komfortabel seier for Celtic, som tok ledelsen allerede i det sjette minutt ved Leigh Griffiths. Han stanget inn den presise ballen fra den tidligere Rosenborg-backen Mikael Lustig.

Celtic fortsatte å male på for nok en scoring utover i annen omgang, men det ville seg ikke en tredje gang. Johansen spilte samtlige minutter for gjestene.

- Vi var «på» fra starten av og skapte mange sjanser gjennom 90 minutter uten egentlig å slippe til en sjanse imot, sa Deila etter sitt annet cupavansement på to uker.

- Det har vært min beste uke så langt som Celtic-manager, smilte han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media