Johansen stanget Glimt inn i sølvkampen

Bodø/Glimt nekter å tape hjemme.

ASPMYRA (Dagbladet.no) Bodø/Glimt - Fredrikstad 2-1.

Bodø/Glimt har lenge måttet klare seg uten sin brasilianske stjernespiss, Thiago Martins, men som så mange ganger før i år, hadde gultrøyene andre ess i ermet.

Superveteran Stig Johansen var på rett sted til rett tid ved to anledninger og headet for alvor Glimt inn i medaljestriden.

Ikke skuffet om medaljen glipper 

Likevel vil ikke den tidligere utenlandsproffen med fortid i Southampton og Helsingborg ta helt av, og nekter å snakke om medalje.

På spørsmål fra Dagbladet.no om han blir skuffet hvis Bodø/Glimt ikke tar medalje svarte Johansen:

- Vi kan ikke snakke om medalje nå, sier Johansen. Hvis du spør meg om jeg tror vi tar medalje så vet jeg ærlig talt ikke. Hvis du spør meg om jeg blir skuffet hvis vi ikke gjør det, er svaret nei!.

Ny Wallace-perle  

VET FORTSATT HVOR MÅLET STÅR: Stig Johansen var frempå med hodet på to dødballer og var sterkt delaktig i at Bodø/Glimt stakk av med alle de tre poengene som var til utdeling mot Fredrikstad. Foto: Robin Stangeland/Scanpix
VET FORTSATT HVOR MÅLET STÅR: Stig Johansen var frempå med hodet på to dødballer og var sterkt delaktig i at Bodø/Glimt stakk av med alle de tre poengene som var til utdeling mot Fredrikstad. Foto: Robin Stangeland/Scanpix Vis mer

Kampen før pause var jevnspilt. Glimt åpnet best og ble belønnet med en tidlig scoring da Johansen var på rett plass til rett tid og stanget inn et innlegg fra Birkir Bjarnason.

Fredrikstad på sin side, hadde problemer med å skape særlig med sjanser i åpent spill, men virket stadig farligere på dødball.

Drøyt 5 minutter før hvilen, fikk gjestene valuta for krigingen da Fernando Wallace på vakkert vis skrudde ballen opp i krysset til venstre for en noe nølende Pavel Londak i vertenes mål.

Nok en frisparkperle fra dødballspesialisten. 1-1.

Tøff batalje

2. omgang ble en lang tøff batalje med sjanser i begge ender og mye duellspill, og hærfører for hjemmelaget var uten tvil, Stig Johansen.

Veteranen spolerte en eventyrlig mulighet til å gi vertene ledelsen etter 55 minutter, da han kom alene med Daniel Ørlund i Fredrikstads mål. Kraftspissen forsøkte å kippe ballen over keeper, men ballen ble klarert på strek av et våkent Fredrikstad- forsvar.

Så, da kampet virkelig stod og vippet, ble Johansen redningsmann for Glimt da han møtte et innlegg fra lynhurtige Trond Olsen med pannebrasken nok en gang og 2-1.

Johansen stanget Glimt inn i sølvkampen

Bortelaget forsøkte forbrilsk å kjempe seg inn i kampen igjen, og hadde flere gode muligheter på dødball, men kom aldri til de helt store avslutningene.

Fortviler ikke

FFK-trener Anders Gronhagen fortvilte på ingen måte etter kampen. Svensken tror derimot at hans lag vil komme sterkere tilbake mot slutten av sesongen etter en noe vaklende periode i det siste.

- Denne trenden skal vi snu. Vi må bare fortsette å jobbe steinhardt for vi har mye å spille for mellom nå og slutten av sesongen, sa en optimistisk Fredrikstad-sjef.

Svensken vil ikke innrømme at han har begynt å se på tabellen, og bedyrer at hans lag må fortsette å fokusere på eget spill og ikke henge seg opp i at Fredrikstad fortsatt kan bli stående utenfor medaljene i år.

- Vi vet vi må fokusere på vårt eget spill. I dag mangler vi noen sentrale spillere, men vi vet at det er en helt normal situasjon man havner i på dette stadiet av sesongen, sier han.

Skader til bekymring? 

Utilgjengelige spillere er ikke FFK-sjefen alene om fremover. For Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen blir medaljestriden tøff nok. Kaptein Johan Lædre Bjørdal måtte ut med hjernerystelse tidlig i dagens oppgjør, mens Jan Derek Sørensen fikk en føling med en strekk like før kampstart, og startet dermed ikke kampen.

En del skader på andre sentrale spillere til tross, Ingebrigtsen ser likevel ingen grunn til bekymring:

- Nei, jeg er ikke spesielt bekymret for skadene. Vi skal stille et sterkt lag på Hamar neste helg. Blir det for ille, så kanskje vi sender Bent Inge i oppvarming etter hvert, sa en noe ironisk og blid trønder til Dagbladet.no etter kampen, og siktet til assistenttrener og tidligere Tippeligaspiller Bent Inge Johnsen.

Nordlendingenes seier gjør at det for alvor tetner seg til i medaljekampen. Glimt som nekter å tape hjemme på Aspmyra skal ut mot nedrykkstruede Ham-Kam på Briskeby neste helg, mens Fredrikstad tar imot Strømsgodset i plankebyen.

MEDALJEJUBEL: Bodø/Glimt står med begge beina i sølvkampen etter tre poeng mot medaljerival Fredrikstad på Aspmyra.