Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johansson beste norske hopper på 20. plass

Skuffende norsk dag i Sapporo.

BESTE NORDMANN: Robert Johansson ble beste nordmann i Sapporo med en 20. plass. Her er fra NM i skihopp på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
BESTE NORDMANN: Robert Johansson ble beste nordmann i Sapporo med en 20. plass. Her er fra NM i skihopp på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skihopperen Robert Johansson trøblet i finaleomgangen og endte på 20.-plass i lørdagens verdenscuprenn i Sapporo. Slovenske Peter Prevc vant suverent.

Av seks norske hoppere var det kun Johansson som tok seg videre til finaleomgangen i det japanske rennet. Han hoppet 132,5 meter i første omgang og lå på 12.-plass.

I finaleomgangen slo han av 13 meter til 119,5. Han fikk totalt 243,8 poeng og endte over 50 poeng bak vinneren.

Det ble dobbelt slovensk med Prevc (294,6 poeng) foran Jernej Damjan (277). Veteranen Noriaki Kasai hoppet seg opp i finalen og tok tredjeplassen på hjemmebane.

Norge har sendt B-laget til rennet i Sapporo, og det syntes også på resultatlisten. Verken Simen Grimsrud (31.-plass), Vegard Swensen (35.), Ole Marius Ingvaldsen (44.), Joachim Hauer (48.) eller Andreas Stjernen (50.) fikk hoppe i finaleomgangen lørdag.

(NTB)

Hele Norges coronakart