Johansson kjemper for Liverpool

Vil ha med Riise & co i mesterligaen.

UEFA president Lennart Johansson vil gjøre alt i sin makt for å realisere Liverpools drøm om spill i mesterligaen også neste sesong.

For selv om Liverpool slo AC Milan på straffer i mesterligafinalen i Istanbul sist onsdag, og sikret seg sin femte mesterligatrofé, har klubben ikke kvalifisert seg til mesterligaen neste sesong.

Det liker ikke UEFA presidenten.

– Vinneren bør få muligheten til å forsvare tittelen sin, understreker Johansson ifølge the Sunday Times.

Vil endre regelen

– Vi (UEFA styret) må samles så fort som mulig for å se hvordan vi kan få klubben til mesterligaen på en mest mulig rettferdig måte. Hvis vi har en regel som ødelegger for turneringen, så må vi diskutere hvordan vi kan endre denne regelen.

Og regelen det gjelder, det er hvor vidt tittelforsvareren skal ha rett til å delta. Ifølge planen skal dette diskuteres i Manchester 17. juni. Da skal styret i UEFA møtes. Eller?

– På grunn av viktigheten i denne situasjonen tror jeg ikke at vi kan vente så lenge med å komme til en avgjørelse, sier UEFAs øverste sjef Lars-Christer Olsson.

Han vurderer i stedet et telefonmøte i forkant av styremøtet i Manchester – for da å ta den endelige avgjørelsen.

TNS vil hjelpe til

Ifølge dagens UEFA-regler kan ikke et land være representert med mer enn fire lag. Siden Liverpool endte på femteplass i den engelske eliteserien, bak Chelsea, Arsenal, Manchester United og byrival Everton, får laget i utgangspunktet ikke delta i den gjeve turneringen.

Dette har imidlertid skjedd en gang tidligere. I 2002 bestemte det spanske fotballforbundet seg for å utelate Real Zaragoza fra mesterligaen – slik at Real Madrid kunne delta og forsvare tittelen sin.

Det engelske fotballforbundet har imidlertid bestemt seg for at Everton skal få beholde plassen sin i mesterligaen – etter fjerdeplassen i eliteserien.

En annen mulighet er en forhåndskvalifisering mot walisiske TNS.

– Vi er åpne for å gjennomføre en forhåndskvalifisering for vår posisjon i mesterligaen, sier formann i TNS, Mike Harris til BBC.

(ANB)