Robert Johansson vant i Kollen

Johansson med drømmestart på Raw Air

Robert Johansson vant i Holmenkollen.

Robert Johansson har fått en god start på Raw Air-konkurransen. Foto: NTB scanpix
Robert Johansson har fått en god start på Raw Air-konkurransen. Foto: NTB scanpixVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Robert Johansson satte bakkerekord i Holmenkollen da han klinket til med 144 meter lørdag. Det fantastiske hoppet sørget samtidig for norsk seier i lagkonkurransen.

En perfekt start på Raw Air-konkurransen.

I søndagens individuelle renn fortsatte Johansson den gode formen. 28-åringen svevde 127 meter i solfylte Holmenkollen, noe som ha han 129 poeng totalt av dommerne. Nordmannen var nest best etter den første omgangen, og på skuddhold til enda større ting før det skulle hoppes for andre gang.

Tre nordmenn med

Stefan Kraft fra Østerrike ledet før finaleomgangen etter et hopp på 134 meter. Også Daniel Huber svevde lenger enn Johansson med sine 132 meter, men stilkarakterene sendte ham ett hakk bak på resultatlista etter halvhoppet konkurranse.

Årets store hoppsensasjon, Ryoyu Kobayashi, var fjerde best før det hele skulle avgjøres.

Også Johann André Forfang og Robin Pedersen tok seg til finaleomgangen, men var ute av topp ti, og et stykke unna at det kunne håpe på en pallplassering.

Forfang nest best

Forfang hevet seg betrakelig i den andre omgangen med et hopp på 130 meter, og endte til slutt på 9.-plass.

- Det var absolutt en fin runde her i Kollen, det tar jeg med meg videre, sa Forfang til NRK etterpå.

Pedersen falt litt gjennom etter en sterk 12.-plass etter den første omgangen. Han er fortsatt relativt fersk i verdenscupsirkuset, og har en lysende framtid foran seg.

Den store spenningen lå imidlertid i toppkampen, og Johansson fulgte opp med et nytt sterkt hopp, og tok ledelsen før Kraft skulle avgjøre det hele.

Østerrikeren klarte dertimot ikke å tukte Johansson, som slo til med en ny seier i Raw Air.