Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raw Air 2018

Johansson nummer tre da Stoch knuste konkurrentene

Kamil Stoch var i en egen klasse da han vant med 27,7 poeng foran landsmannen Kubacki. Robert Johansson endte på tredjeplass.

Pallplass i verdenscupen: Robert Johansson leverte en bra konkurranse i Lillehammer i dag, men han hadde ikke sjans mot Kamil Stoch.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Pallplass i verdenscupen: Robert Johansson leverte en bra konkurranse i Lillehammer i dag, men han hadde ikke sjans mot Kamil Stoch. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tirsdag var det duket for det femte hopprennet i Raw Air. Robert Johansson leverte en god konkurranse og ble nummer tre på hjemmebane. Dermed er han fortsatt Norges beste hopper sammenlagt hvor han ligger på en solid andreplass etter fem hopprenn i Raw Air.

​Det var polakkenes dag på Lillehammer. Ingen kunne gjør noe med Kamil Stoch som vant og økte sin ledelse sammenlagt.

Stoch vant rennet med 27,7 poeng foran Dawid Kubacki. Robert Johansson endte på en fin 3.-plass, mens Andreas Stjernen hoppet godt og endte på en godkjent 4.-plass.

Daniel-André Tande klarte også å havne innenfor topp ti med sin 10.-plass.

Polsk trekløver i ledelsen

Kamil Stoch hoppet 140,5 meter i første omgang. Med en avsats lavere enn de andre, og uten særlig oppdrift i bakken fikk polakken en ledelse på 14,4 poeng foran andreplass og landsmannen Dawid Kubacki.

Stefan Hula hoppet seg inn til en tredjeplass etter første omgang.

Etter første omgang var Robert Johansson Norges beste på en femteplass etterfulgt av Johann André Forfang på sjetteplass. ​

- Jeg blir egentlig ikke stresset over at Stoch hopper godt og øker forspranget, sa Johansson til NRK etter første omgang.

Johann André Forfang bommet helt i går og endte til slutt på en 15.- plass. i dag var det en bedre forbedret Forfang som satte utfor hoppkanten.

- Jeg har brukt det siste døgnet på å omstille litt, sa Forfang til NRK etter første omgang.

​Hildes siste hopp

Tom Hilde med startnummer tre hoppet ikke godt nok til å kvalifisere seg for finaleomgangen. Med sine 126 meter i første omgang hadde Hilde hoppet sitt siste renn i verdenscupen.

Til NTB sa Hilde at det ikke har sunket helt inn at nå gir seg som hopper etter en lang og fartsfylt karriere.

– Det har vel ikke sunket helt inn ennå. Jeg tenker jeg kommer til å kjenne mer på det når jeg etter rennet gir en klem til de som har vært med de siste åra. Akkurat nå er det fortsatt litt konkurransearenalin i kroppen, men jeg begynner å kjenne litt på det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling