4.-PLASS: Robert Johansson kom på 4.-plass i Val di Fiemme. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
4.-PLASS: Robert Johansson kom på 4.-plass i Val di Fiemme. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Robert Johansson på 4.-plass

Johansson sikret norsk opptur

Dawid Kubacki brøt seiersrekken til Ryoyu Kobayashi i Val di Fiemme søndag.

Etter en skuffende norsk hoppdag lørdag skulle Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Johann André Forfang og Andreas Stjernen prøve å avslutte helgen sterkt i Val di Fiemme.

Med tre nordmenn i topp 11 etter første omgang lå mye til rette for en sterkt renn i Italia, og de innfridde. Johansson ble Norges beste med fjerdeplass med en samlet poengsum på 252,6. Det var 4,3 poeng bak pallen, og prestasjonen var sesongbeste for lillehamringen.

Ingen klarte å gjøre noe med Dawid Kubacki i Val di Fiemme søndag. Polakken tok sin første verdenscupseier da han klinket til med hopp på 129,5 og 131,5 meter.

28-åringen stoppet dermed seiersrekken til en japanske storfavoritten Ryoyu Kobayashi, som kunne blitt historisk som tidenes første til å vinne sju verdenscuprenn på rad. Kobayashi måtte ta til takke med 7.-plass etter et skuffende finalehopp på 122,5 meter.

Norsk opptur

Andreas Stjernen ble nummer åtte etter han klinket til med et hopp på 130,5 meter i finaleomgangen. Førstehoppet på 122 meter gjorde at 30-åringen ikke kom høyere på resultatlista.

Johann André Forfang hadde ikke forholdene på sin side og landet på 123 meter i finaleomgangen. Det var én meter lengre enn i første omgang og holdt til 12.-plass.

Heller ikke Granerud fikk det til å klaffe. 22-åringen var beste nordmann i første omgang med en foreløpig 7.-plass, men et annethopp på 123 meter sendte ham ned til 13.-plass.

Resultatene er likevel en opptur etter en svak norsk dag i hoppbakken lørdag. Da ble Forfang beste nordmann med 11.-plass.

Jubel i natt

Anders Fannemel, Marius Lindvik og Robin Pedersen måtte se finaleomgangen fra tribuneplass. Fannemels hopp på 113 meter resulterte i en 36.-plass, men Lindvik og Pedersen ble henholdsvis nummer 44 og 52.

Siden kvalifiseringen ble avlyst tidligere på dagen, fikk samtlige 59 utøvere hoppe i første omgang.

Natt til søndag sikret Maren Lundby norsk jubel da hun tok sesongens første verdenscupseier i hopprennet i Sapporo. Lundby vant hele 19,3 poeng foran Katharina Althaus fra Tyskland.