Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johansson stiller til gjenvalg

Signaliserte først at han ville pensjonere seg. Tirsdag kom kontrabeskjeden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 76 år gamle svensken sa under et møte i UEFA-styret at han akter å stille som kandidat til ytterligere en fireårsperiode.

Johansson har vært europeisk fotballs øverste sjef siden 1990.

– Jeg har gjort alt jeg kan for å tjene den europeiske fotballfamilien. Derfor er jeg stolt over det jeg har gjort de siste 16 årene, og jeg mener selv at jeg har energien som skal til for å føre dette arbeidet videre, sa han.

Svensken røpet at FIFA-president Sepp Blatter var blant dem som anmodet han om å fortsette.

Blatter skal ha bedt Johansson ta fire nye år for å påse at det blir «evolusjon – og ikke revolusjon» i europeisk fotball.

Det er en kjent sak at Blatter og Johansson ikke alltid har vært perlevenner. Svensken var blant dem som var meget kritiske til Blatter da sveitseren ble gjenvalgt som FIFA-president i 2002.

Presidentvalget i UEFA skal etter planen gjennomføres i februar neste år.

(ANB-AP)

STILLER TIL GJENVALG: Lennart Johansson har snudd, og han ønsker nå å stille til gjenvalg i det europeiske fotballforbundet (UEFA). Foto: FRANKA BURNS/AP/SCANPIX
STILLER TIL GJENVALG: Lennart Johansson har snudd, og han ønsker nå å stille til gjenvalg i det europeiske fotballforbundet (UEFA). Foto: FRANKA BURNS/AP/SCANPIX Vis mer