GLEDER SEG: Robert Johansson og de norske hopperne er på plass i Engelberg. Lørdag og søndag venter to nye renn. Johanssons bart er fjongere enn noen gang. Foto: NTB scanpix
GLEDER SEG: Robert Johansson og de norske hopperne er på plass i Engelberg. Lørdag og søndag venter to nye renn. Johanssons bart er fjongere enn noen gang. Foto: NTB scanpixVis mer

Verdenscup i Engelberg

Johansson tar bartegrep

Robert Johansson (28) har aldri fått en bedre start i verdenscupen. Privat er skihopperen forelsket, og nå tar han grep for alle som elsker bart: Utvikler bartevoks med dufter.

  • Verdenscup hopp, på TV 2 kl. 16.00

ENGELBERG (Dagbladet): - Jeg har kommet godt i gang og gleder meg til fortsettelsen. Jeg har også fått en kjæreste som er glad på mine vegne. Hun unner meg dette, sier Johansson til Dagbladet.

Vi møter skihopperen i Engelberg i Sveits. Den majestetiske alpelandsbyen arrangerer verdenscuprenn lørdag og søndag. Nordmannen ligger som nummer ni i sammendraget, 268 poeng bak den japanske lederen Ryoyu Kobayashi.

Men herfra kan det bare gå oppover. Johansson mener han har funnet riktig skipar som «svarer fortere» når han forlater hoppkanten.

- Jeg har fått mer trygghet. Nå gleder jeg meg til å se hva jeg kan få ut av rennene i Engelberg. Jeg liker bakken godt, sier hopperen med OL-og VM-gull for lag.

Gnistrer

Roen har igjen senket seg over det internasjonale hoppmiljøet. Forrige helg måtte arrangøren i tyske Titisee-Neustadt avlyse på grunn av regnvær.

KJÆRESTER: Robert Johansson og Marlene Messell er truffet av Amors piler. Dette bildet ble tatt i Midtstubakken tidligere i høst. Foto: Tore Ulrik Bratland
KJÆRESTER: Robert Johansson og Marlene Messell er truffet av Amors piler. Dette bildet ble tatt i Midtstubakken tidligere i høst. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Ikke bra for hoppsporten, konkluderer trener Alexander Stöckl. Men i Engelberg er det gnistrende vintervær i dag.

Gnistrer gjør det også i privatlivet til Johansson. I april møtte han trønderjenta Marlene Messell (24). Med hoppernes mange reisedager blir forholdet nå satt på skikkelig prøve. Men Johansson kan berette om en harmonisk balansegang.

- Det går fint. At jeg reiser så mye er sikkert uvant for henne. Men hun takler det bra, og klager ikke. Jeg bor på Lillehammer, hun på Biri – et kvarter unna. Jeg kunne ikke hatt det bedre enn nå.

Kvinnen som har tatt ham med storm jobber i dagligvarebransjen. Muligens var det hennes trønderbakgrunn og Johanssons bart som viste seg å være en perfekt kombinasjon. Trøndere elsker - som kjent - bart. Og snart kan Johansson trekke enda et ess opp av ermet.

Sammen med en partner utvikler han en bartevoks som kan få navnet «The Flying Mustache».

- Vi prøver å ferdigstille den nå. Jeg leter etter en voks med hold. Den må tåle kulde og vind, og kanskje ha forskjellige dufter. Det er en morsom prosess.

Han fortsetter:

- Vi har ikke bestemt navnet ennå. Men det må bli sånn at folk kan koble voksen til meg. Jeg har ikke tatt mål av meg at salget skal ta helt av. Vi får se. Og er det sånn at folk har lyst til å kjøpe voksen, er det en bonus.

Viktig seier

I helga får bart være bart. Det er ingen hemmelighet at nordmennene har hatt utfordringer i bakken. Alt hjalp på humøret da Johann André Forfang vant i russiske Nizjnij Tagil i begynnelsen av desember.

Forfang er også beste nordmann i verdenscupen med fjerdeplass. Ryoyu Kobayashi leder foran polakkene Piotr Zyla og Kamil Stoch.

Trener Stöckl mener noen treningsdager i Vikersund har gjort underverker.

- Jeg tror det var veldig nyttig for de fleste. Denne sesongen har vi snakket mye om at vi ønsker å vinne turneringer som Hoppuka og Raw Air. I VM og OL huskes du for medalje. Men du huskes ikke for andre- og tredjeplasser i turneringer, påpeker Stöckl.