Johaug: - Det er leit

Årets skirenn i Holmenkollen stenges for publikum. De norske stjernene tror det blir tungt, men mener det er en god avgjørelse.

- LEIT: Therese Johaug og resten av verdenseliten må gå foran et tomt Holmenkollen lørdag og søndag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- LEIT: Therese Johaug og resten av verdenseliten må gå foran et tomt Holmenkollen lørdag og søndag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag besluttet Oslo kommune at årets skifest i Holmenkollen avlyses for publikum. Det vil si at hele stadionområdet stenges av for publikum.

For de norske langrennsløperne, som er vant til at Holmenkollen møter dem med en folkefest, blir dette en annerledes opplevelse.

- Jeg synes det er leit at det ble slik, Kollen-helga med den folkefesten på hjemmebane er noe jeg ser fram til hele sesongen. Men jeg forstår avgjørelsen, og vi må bare respektere den, når situasjonen har blitt som den har blitt, sier Therese Johaug til Dagbladet.

Hun får medhold fra spesialsprinter Sindre Bjørnestad Skar.

- Det er klart at det legger en solid demper på stemninga. Å gå femmila er ikke noe artig - det er det verste du gjør som skiløper. Derfor er det gøy at det i Kollen alltid har vært en folkefest, sier han.

Det er flere år siden han sist gikk femmila i Holmenkollen. Derfor hadde han gledet seg ekstra mye til å oppleve folkefesten i år.

- Det er fryktelig kjedelig og skuffende, men sånn er det. Man må bare respektere den avgjørelsen.

Kan bli tungt

OL-vinner fra Pyeongchang, Ragnhild Haga, innrømmer at dette kan bli tungt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer