I SITT LIVS FORM: Therese Johaug er bedre enn noen gang.
Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300
I SITT LIVS FORM: Therese Johaug er bedre enn noen gang. Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300Vis mer

Johaug: - Jeg har kanskje aldri vært bedre

Synes synd på Charlotte Kalla.

Therese Johaug sikret sesongens 14. seier i verdenscupen. Dermed er det bare tre opp til Marit Bjørgens rekord fra 2011-12-sesongen.

Det er ikke usannsynlig at Johaug tangerer Bjørgens bedrift.

Lørdag ledet hun fra start til mål og mørnet konkurrentene. Feltet begynte å sprekke allerede etter tre minutter i sporet.

Tøft Johaugs seiersrekke bare vokser. For Sveriges langrennsdronning Kalla er det tøffe tider.

Hun vant VMs ti kilometer fri teknikk for et år siden - i samme løype. Søndag gikk hun dukknakket og med tårer i øyekroken ut av stadion etter sjuendeplass.

- Det gjør vondt å se henne slik. Jeg trodde virkelig at hun skulle komme i form etter nyttår. Men det vil seg ikke for henne. Jeg prøvde å muntre henne opp etter lørdagens løp, sier Johaug til NTB.

- Hun legger et stort press på seg selv og Sverige et stort press på henne. Det sitter mye i hodet. Jeg synes veldig synd på henne.

Nye sjanser Løperne reiser snart videre til Lahti der det skal gås sprint lørdag og 15 kilometer med skibytte søndag.

- Har du vært i bedre form noen gang før?

- Jeg tror nok ikke det. Jeg går fort på tremil, på fem kilometer og ti kilometer fellesstart skøyting. Nå klarer jeg å beherske ganske mange typer distanser uansett stilart. Nå mangler jeg bare den sprinten, sier Johaug.

Heidi Weng bet seg fast lenge, men hun måtte slippe til slutt.

- Weng hang som et slips i ryggen på meg, og jeg fryktet jo henne på slutten. Heldigvis fikk jeg en liten luke til henne på toppen av Mördarbacken, sier Johaug.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram