Johaug: - Jeg merker at Marit ikke er her. Jeg hadde trengt henne i dag

Heidi Weng vant igjen.

JEVNT: Therese Johaug prøvde og prøvde, men klarte ikke å kvitte seg med Heidi Weng. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
JEVNT: Therese Johaug prøvde og prøvde, men klarte ikke å kvitte seg med Heidi Weng. Foto: Øyvind Godø / DagbladetVis mer

KNYKEN (Dagbladet): Heidi Weng er vant til å være rett bak vinneren, men i går gikk hun endelig til topps på sprinten i Aure i Marit Bjørgens fravær.

På fellesstarten med skibytte i dag tok 24-åringen like godt en ny triumf da hun spurtslo Therese Johaug på oppløpet i Orkdal.

- Det er veldig gøy at jeg har begynt å vinne litt nå, men det betyr ikke så mye. Det er til vinteren det gjelder, sier Weng til Dagbladet.

- Therese åpnet som vanlig knallhardt, så det var ikke enkelt å holde følge, sier jenta fra Ytre Enebakk.

Hun mottok en god klem fra Johaug etter målgang. Johaug dro gjennom store deler av løpet, men klarte aldri å få luka hun behøvde. Dermed ble hun slått på oppløpet.

Savnet Bjørgen Det hadde neppe skjedd om Marit Bjørgen hadde stått på startstrek i godt gammelt slag.

- Jeg merker at Marit ikke er her. I fjor dro hun så hardt at Heidi datt av. Jeg kunne trengt litt hjelp fra Marit for å kvitte med meg Heidi før oppløpet, forteller Johaug til Dagbladet.

- Er det Heidi som drar mest nytte av Marits fravær?

KLEM: Heidi Weng og Therese Johaug ga hverandre en god klem etter dagens rulleskirenn på Knyken skisenter. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
KLEM: Heidi Weng og Therese Johaug ga hverandre en god klem etter dagens rulleskirenn på Knyken skisenter. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

- Nja, det vet jeg ikke. Men Heidi er ikke lett å riste seg av, men det er klart at det er enklere hvis Marit kan være med å dra, sier 27-åringen.

Dro for mye Hun innrømmer at hun kanskje ikke burde ha gått så mye i front.

- Jeg merket at det var enorm forskjell på om jeg lå foran eller bak Heidi. Men jeg tok det som en god treningsøkt å ligge foran, sier Johaug.

- Hun er tøff å slå i spurten, men jeg har gjort det før og tror jeg kommer til å gjøre det igjen, sier hun og smiler.

Resultater 15 km skiathlon, kvinner: 1) Heidi Weng, Norge 33,55,9, 2) Therese Johaug, Norge 0.00,6 min. bak, 3) Denise Herrmann, Tyskland 40,4, 4) Nicole Fessel, Tyskland 42,1, 5) Kathrine Harsem, Norge 47,7, 6) Liz Stephen, USA 1.10,8, 7) Kikkan Randall, USA 1.27,8, 8) Stefanie Böhler, Tyskland 1.28,5, 9) Sandra Ringwald, Tyskland 1.39,1, 10) Berit Mogstad, Norge 1.41,0.

SPURT: Her slår Heidi Weng Therese Johaug i spurten. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
SPURT: Her slår Heidi Weng Therese Johaug i spurten. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer