Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug: - Jeg synes det er bra at Astrid sier det hun mener

Astrid Uhrenholdt Jacobsen får støtte av Therese Johaug etter kritikken mot Petter Northug.

FÅR STØTTE: Therese Johaug liker at Astrid Uhrenholdt Jacobsen sier det hun mener om Petter Northug-saken. Foto: NTB Scanpix
FÅR STØTTE: Therese Johaug liker at Astrid Uhrenholdt Jacobsen sier det hun mener om Petter Northug-saken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen skapte overskrifter for to uker siden da hun gikk ut offentlig med sin støtte til Norges Skiforbund i «Northug-saken». Du kan lese hele innlegget hennes nederst i saken.

Skiforbundet valgte som kjent å trekke tilbake mandatet om en tidsbegrenset avtale med Northug, ettersom skistjernen ikke skrev under på det framlagte avtaleforslaget innen tidsfristen.

Uhrenholdt Jacobsen hadde sett seg lei på at Petter Northug fikk særbehandling på landslaget, og begrunnet på sin Facebook-konto hvorfor.

- Det er bra I dag møtte landslagsjentene pressen på Kvitfjell, og Therese Johaug fikk av Adresseavisen spørsmål om hvor hun stiller seg i saken.

- Jeg synes det er bra at Astrid sier det hun mener. Jeg selv har bare meldt meg ut av debatten. Går Petter skirenn til vinteren, så går han skirenn, men jeg håper for all del at han gjør det, sier Johaug til Adresseavisen og legger til:

- Mitt syn er at landslagsmodellen er den beste. Samtidig er vi veldig bevisste på at vi skal stå på rettighetene våre. Vi møtes på halvveien i ulike saker og skal ikke godta alt.

Støttes Therese Johaug får også støtte av landslagstrener Egil Kristiansen.

- Jeg synes det hun sa og gjorde var bra. Hun formidlet sitt syn på en bra måte, sier Kristiansen til Adresseavisen.

Ikke personlig Overfor NTB mener Astrid Uhrenholdt Jacobsen at debatten er blitt for personifisert og at den handler om bare en person.

Hun poengterer gjentatte ganger at hun ikke har noe imot Petter Northug personlig, men at det for hennes del handler om videre perspektiver.

- Dette handler om ganske mye mer enn Petter og Coop. Jeg følte at skiforbundet og ledelsen der hadde fått ufortjent mye pepper for at de faktisk står opp for de verdiene som organisasjonen er tuftet på. Det blir for meg feil. Da er grensen nådd, sier Uhrenholdt Jacobsen til NTB.

Petter Northug har hatt samtaler med ledelsen i ski-Norge for å forsøke å bli enige om en avtale som gir Petter mulighet til å gå verdenscup til vinteren. Partene skal ha nye samtaler i nær framtid, for å prøve å finne en løsning.

Her er hele Facebook-innlegget til Astrid Uhrenholdt Jacobsen:

Alle ønsker selvfølgelig at de beste skal gå skirenn for Norge. Men jeg er glad jeg representerer et forbund som også tenker på fremtiden og dens generasjoner. Norge er basert på solide felleskapssystemer, og det er noe vi med god grunn kan være stolte av. På lik linje med at vi ikke ville gitt Olav Thon skattefritak fordi han er en ener i å skape store verdier og arbeidsplasser for nasjonen, kan vi ikke tillate at en enkelt utøver skal slippe å gjøre jobben for landslagets sponsorer. Slik fellesskapets skattepenger er med på å betale for helsetjenester, utdanning og samferdsel for både rik og fattig er landslagets sponsorinntekter med på å finansiere alle Norges representasjonsoppgaver i langrenn både for rutinerte og urutinerte. Takk til NSF for ryggrad! For de som lurer er dette en organisasjon med rom for individuelle tilpasninger i opplegg og rom for egne sponsorer, så lenge de ikke er i konflikt med forbundets egne. Men det er ikke rom for å putte penger i egen lomme hvis fellesskapet blir skadelidende. Heldigvis får en si?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media