Therese Johaug roser Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Johaug: - Jeg tror mange vil få et sjokk

Therese Johaug tror tomrommet etter Astrid Uhrenholdt Jacobsen blir svært stort og at skijentene vil få kjenne på hvor viktig Heming-jenta har vært for laget og hvor mye hun har stått opp for lagvenninnene.

LAGVENNINNER I EN ÅREKKE: 1987-modell Astrid Uhrenholdt Jacobsen og 1988-modell Therese Johaug fikk sine store gjennombrudd samtidig i VM i Sapporo i 2007. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LAGVENNINNER I EN ÅREKKE: 1987-modell Astrid Uhrenholdt Jacobsen og 1988-modell Therese Johaug fikk sine store gjennombrudd samtidig i VM i Sapporo i 2007. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Astrid Uhrenholdt Jacobsen offentliggjorde i går at hun legger opp som langrennsløper - etter 13 år på det øverste nivået.

Gjennombruddet med VM-gullet på sprinten i Sapporo i 2007 kom samtidig som da ett år yngre Therese Johaug fikk sitt store gjennombrudd med VM-bronse på tremila i samme mesterskap.

Siden har Jacobsen og Johaug fulgt hverandre tett som lagvenninner og frontfigurer i norsk langrenn.

Overfor Dagbladet forteller Johaug at tomrommet etter den reflekterte Heming-jenta vil bli særdeles stort og merkbart i det norske langrennslandslaget

- Jeg tror mange vil få et sjokk, når hun ikke lenger er på laget, og man oppdager hvor mye hun har bidratt med og stått opp for oss andre i mange år, forteller Therese Johaug til Dagbladet.

Jacobsen har blant annet tatt massivt ansvar i idrettspolitiske diskusjoner og kjempet for felleskapets rettigheter og kollektivets beste.

- Astrid har vært en stor inspirasjon for meg i min karriere, og jeg kommer til å savne henne stort i laget, erkjenner 31-åringen fra Dalsbygda.

Uhrenholdt Jacobsen har de siste sesongene vært én av svært få som virkelig har hatt troa på å slå Johaug i distanserenn og har vært en av verdens beste langrennsløper i en årrekke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer