- MARIT ER FAVORITT: Det mener Therese Johaug. For hennes del starter VM i morgen med 15 kilometer med skibytte. Hun møtte pressen i dag sammen med Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Martine Ek Hagen.
- MARIT ER FAVORITT: Det mener Therese Johaug. For hennes del starter VM i morgen med 15 kilometer med skibytte. Hun møtte pressen i dag sammen med Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Martine Ek Hagen.Vis mer

Johaug: - Kalla ga oss en vekker

Tror Bjørgen er gullfavoritt.

FALUN/OSLO (Dagbladet): Therese Johaug, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Martine Ek Hagen møtte i morgentimene pressen foran lørdagens 15 kilometer med skibytte. Den nybakte verdensmesteren i sprint, Marit Bjørgen, var fritatt.

- Jeg er glad hun lykkes. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang selv. Jeg føler meg klart til å starte selv i morra og kjørte en hardøkt i går, sier Therese Johaug.

Therese Johaug må finne seg i å være en av de største favorittene til å ta hjem gullet i morgen, men får tøff kamp av blant annet Marit Bjørgen og Charlotte Kalla.

Kalla blir farlig - Det blir en spennende kamp i morra. Marit er nok favoritt i morgen. Kalla har funnet tilbake til godformen. Hun er den største utfordreren av de utenlandske, sier Johaug.

Kalla sendte for alvor et skremmeskudd med et kjempeløp i Östersund på søndag.

- Vi fikk oss en vekker. Vi har litt å hente inn alle de norske. Vi må skjerpe oss, og er ute etter å ta de små detaljene så vi kan heve oss. Det handler om å gå taktisk godt på ski, og du skal ikke gjøre noe ekstraordinært og ha med deg hodet, sier Johaug.

Heidi Weng er enig.

Hemmelighetsfull - Selv må jeg ha en kanondag. Det løpet Kalla viste forrige helg gjør hun til favoritt sammen med Marit. Jeg tror også Johaug prøver å stikke på klassiskdelen, sier Weng.

Selv er hun hemmelighetsfull med tanke på egen taktikk.

- Jeg har en drømmeplan, men det sier jeg ikke hva er. Er jeg i form, skal vi ikke ha noe spurt, sier Weng.

- Vi får se om jeg greier å holde følge med de beste - da må jeg ha en god dag. Det har vært litt opp og ned på trening etter høyden. Jeg har følt at jeg ikke har fått det helt til noen dager.