Ingvild Flugstad Østberg har fått startnekt. Står over Beitostølen og Ruka

Johaug: - Kjent på det selv i mange år

Helseproblemer gjør at Ingvild Flugstad Østberg må stå over Beitostølen og verdenscupstarten i Ruka. Therese Johaug forteller at hun også balanserer på en knivsegg.

Gråtkvalt: Under pressekonferansen på Beitostølen måtte Ingvild Flugstad Østberg meddele at hun ikke får gått noen av skirennene i sesongstarten. Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN / OSLO (Dagbladet): Det forteller hun selv på et pressetreff på Beitostølen torsdag.

- Jeg skulle ønske jeg ikke trengte å ha den samtalen her med dere nå, men jeg prøver å være bevisst i min rolle som forbilde. Jeg ønsker å være åpen og ærlig uten å gå inn på hver minste detalj, sier Østberg til pressen på Beitostølen.

Hun fortsetter:

- Det har seg slik at jeg har havnet i en situasjon der jeg ikke kan gå skirenn. Det er selvfølgelig veldig kjedelig og beklagelig at det har blitt sånn her. Det er av helsemessige årsaker der ikke alle krav i helseattesten er innfridd.

Innfridde ikke helsekrav

De norske utøverne må jevnlig gjennom en helsesjekk før konkurranser. Der må de blant annet fylle ut en helseattest sammen med legen på det norske landslaget.

I dokumentet på Norges Skiforbunds hjemmeside står det at helseattesten skal avdekke om utøver har ernæringsutfordringer, spiseforstyrrelse eller om det foreligger andre forhold som er relevant for vurderingen av om utøver er helsemessig skikket til å representere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer