Johaug ber unge kvinner ta kontakt

Johaug advarer. Roses av miljøet

Therese Johaug ønsker å være en motvekt til det mange influensere representerer. Det setter flere norske langrennsløpere pris på. - Spiseforstyrrelsene mine ble trigget av utseende og hva man leser i ukeblader og på sosiale medier, sier Emilie Fleten.

ØNSKER Å HJELPE: Therese Johaug oppfordrer flere unge kvinner til å henvende seg til eliteidrettsutøvere for å få helseråd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ØNSKER Å HJELPE: Therese Johaug oppfordrer flere unge kvinner til å henvende seg til eliteidrettsutøvere for å få helseråd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Therese Johaug oppfordrer flere unge kvinner til å ta kontakt for helseråd i ei tid som hun mener «har stor risiko for feilinformasjon og spredning av «mirakelkurer» og usunne idealer gjennom sosiale medier.»

Den mangeårige langrennsdronningen, som avslutter karrieren med Skarverennet lørdag, annonserte mandag sammen med Anna Haag på Instagram at den norsk-svenske duoen ønsker å bidra til å hjelpe unge kvinners helse og selvbilde, i et håp om å forebygge blant annet spiseforstyrrelser og psykiske lidelser.

Til Dagbladet sier Therese Johaug at hun føler tiden er inne for å bidra med sin kompetanse fra en lang karriere som langrennsløper fra barne- og ungdomsnivå til den absolutte verdenstoppen.

- Det er viktig for meg å rette fokus på at det finnes svært mye, variert informasjon om kropp og helse der ute. I verste fall kan ubalansert informasjon, slik jeg ser det, bygge oppunder urealistiske forventninger, spesielt hos unge jenter og kvinner, sier Johaug til Dagbladet tirsdag ettermiddag.

- For å bidra til mer balanse i informasjonen, tror jeg derfor det er behov for en større motvekt med utgangspunkt i å dele egne erfaringer på godt og vondt, som for meg underveis har bidratt i positiv retning. Mitt fokus er i tillegg bevisstgjøring på at man tenker seg om før man «kjøper» informasjon som postes i sosiale medier, sier langrennsprofilen fra Dalsbygda og understreker:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer