Johaug avanserte fire plasser med monsteretappe

Nå er hun bare 46 sekunder bak pallplass.

AVANSERTE STORT: Therese Johaug gikk seg opp fire plasser i sammendraget i dag. Foto: Scanpix

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
AVANSERTE STORT: Therese Johaug gikk seg opp fire plasser i sammendraget i dag. Foto: Scanpix Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Therese Johaug gikk ut i hundre, og sammen med sammenlagtvinner Justyna Kowalczyk seilte hun fra resten av feltet allerede på den første runden i Val di Fiemme.

Sammen med polske Kowalczyk - som med sin 1. plass langt på vei sikret Tour de Ski-seieren - fikk Johaug en tidlig luke som bare vokste og vokste.

Like før mål rykket Kowalczyk og Johaug klarte ikke følge.

Hun gjorde likevel et meget sterkt løp, og avanserte hele fire plasser. Hun er 46 sekunder fra en pallplass, og 1.12 bak Marianna Longa som er på 2. plass.

- Jeg kjente tidlig at jeg hadde dagen og følte at det gikk lettere og lettere underveis. Jeg kjente at jeg hadde trykk på den siste runden under 15-kilometeren i Toblach. Jeg trengte noen løp i kroppen, og i dag var jeg skikkelig gira på å gå skirenn. Jeg er fornøyd med at jeg klarte å være med å prege løpet, og trodde nesten at jeg hørte feil da jeg hørte at jeg lå 1.20 minutter foran Charlotte Kalla, sa Johaug.

For to år siden var Johaug raskest opp den fryktete slalombakken som avslutter Tour de Ski i morgen, har hun dagen i morgen kan hun avansere enda noen plasser opp i sammendraget.

- Du så i dag at det var store forskjeller på dem som har dagen eller ikke, og det er ikke hvem som helst som er foran meg. Det er gode fristilsløpere. Går det så går det, og går det ikke så går det ikke, sa Johaug ifølge NTB.
- Hva tenker du om søndagen? — Det blir moro. Jeg gleder meg. Det blir en annen type skirenn.
I fjor måtte hun bryte etter flere negative opplevelser.

Marthe Elden hadde også en god dag i sporet, og kom til slutt på en 4. plass. Hennes beste internasjonale plassering noensinne. Marte Kristoffersen ble nummer syv, 1.25 bak. Ingvild Flugstad Østberg kom i mål like bak og ble nummer 10, 1.33 bak.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer 12, 1.53 bak.

Dagbladet kommer med mer.

USLÅELIG: Justyna Kowalczyk avgjorde trolig Tour de Ski i dag. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
USLÅELIG: Justyna Kowalczyk avgjorde trolig Tour de Ski i dag. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI Vis mer