BLID IGJEN: Therese Johaug har ristet av seg skuffelsen og er klar til å forsvare tredjeplassen i Tour de Ski. Foto: Thomas Rasmus Skaug
BLID IGJEN: Therese Johaug har ristet av seg skuffelsen og er klar til å forsvare tredjeplassen i Tour de Ski. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Johaug-bakker i VM-løypa

Therese Johaug begynner allerede å glede seg til VM i Val di Fiemme om et år.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Johaug var langt nede etter å ha gått seg ut av seierskampen i Tour de Ski torsdag.

Men i dag var smilet tilbake, etter en test av de nye løypene i Val di Fiemme. Der skal det allerede i morgen gåes 10 km klassisk fellesstart. Og om et år er det VM i de samme løypene.

- Det blitt ei tøff løype med mange fine bakker. Det passer jo meg veldig bra. Det skal være mulig å gjøre noen gode renn i VM her, sier Johaug til Dagbladet.

Trener Egil Kristiansen støtter den analysen.

- Skikkelig tøff løype - Det er blitt enda flere bratte motbakker her enn før, så det er ei skikkelig tøff løype. Det eneste som kunne gjort den enda bedre for Therese, er om det hadde vært noen slakere stigninger etter de bratte bakkene, sier Kristiansen.

Landslagssjef Vidar Løfshus beskriver løypa slik:

- En av de tøffeste løypene jeg har gått. Jeg vil si dette er på Holmenkollen-nivå.

I morgen skal altså verdens beste løpere for første gang teste løypa i konkurranse.

- Det blir et tøft løp. Det er bonussekunder på toppen, og det er fullt mulig å gå på seg syra oppover der hvis man skal begynne å spurte, konstaterer Johaug, som samtidig også ser muligheten for gå fra mange.

Vil hjelpe Bjørgen Johaug går naturligvis for egne seiersmuligheter, men er også klar til å hjelpe Marit Bjørgen i seierskampen.

- Jeg håper å ta fra Justyna Kowalczyk noen bonussekunder. Jeg har sett at mine muligheter til å vinne sammenlagt, er borte, og målet for laget er å ha ei norsk dame øverst, poengterer jente fra Dalsbygda.

For hennes del blir det uansett en helt annen opplevelse enn den forsmedelige jaktstarten i Toblach torsdag, der hun tapte et minutt til Bjørgen og Kowalczyk

- Det er tungt å gå mutters alene i 15 kilometer. Jeg så ingen uti der, ikke var det noe folk langs løypa heller. Det var ikke akkurat som å gå i Holmenkollen, sier Johaug.