Nervøs Therese Johaug

Johaug ber folk dempe forventningene

Therese Johaug gleder seg voldsomt til å konkurrere igjen, men minner om at det ikke er bare å gå og hente en seier på Beitostølen i helgen.

NERVØS: Therese Johaug vil at folk skal dempe forventningene før sesongåpningen på Beitostølen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NERVØS: Therese Johaug vil at folk skal dempe forventningene før sesongåpningen på Beitostølen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag møtte hun til pressekonferanse i forkant av den tradisjonelle sesongåpningen i langrenn. Da var det gått 939 dager siden sist hun gikk et skirenn (seier i Skarverennet i april 2016).

- Jeg gleder meg veldig til å starte sesongen, og det er ikke verst bare å komme seg hit. Det er en stor dag for meg med tanke på at jeg er her og skal ha på meg startnummer igjen, sier Johaug i forkant av rennene som går fredag, lørdag og søndag.

- Det er klart man er nervøs når man ikke har gått konkurranser på over to år. Men først og fremst er dette en dag jeg har sett fram til veldig lenge, sier langrennsstjernen som ble utestengt for dopingbruk høsten 2016.

VM-dronning?

I langrennsmiljøet stilles det store forventinger til Johaug før comebacksesongen. Det meldes at hun har trent ekstremt godt, og flere eksperter har allerede utpekt henne til favoritt i VM i februar.

- Jeg må be folk dempe forventningene litt. Det er ikke bare å forvente at man skal være på det nivået man var da man forsvant ut. Selv om jeg har trent hardt, så har jeg med meg noe i ryggsekken også, ting som har preget meg som person og som idrettsutøver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer