Første gang siden 2016 ble Johaug slått på 10 km intervallstart

Johaug ble slått - sjokkert Svahn

Jessica Diggins tok en stor skalp da hun slo den tilsynelatende uslåelige Therese Johaug på 10 kilometer fristil intervallstart i Falun. Det er nesten fem år siden forrige gang Johaug ble slått på denne distansen. - Det er kult å se at Therese faktisk er menneskelig, sier Linn Svahn til Dagbladet.

BLE SLÅTT AV DIGGINS: Therese Johaug ble nr. 2 i Falun, bak Jessica Diggins. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / AFP) / Finland OUT
BLE SLÅTT AV DIGGINS: Therese Johaug ble nr. 2 i Falun, bak Jessica Diggins. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / AFP) / Finland OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For første gang siden i Ruka i november møttes Therese Johaug og Frida Karlsson til duell i skisporet i dag. 10 kilometer fristil intervallstart i Falun sto på programmet.

Men etter en sedvanlig hard åpning fra Frida Karlsson, gikk den svenske langrennsstjerna på en smell og ble nr. 12 i verdenscup-comebacket på hjemmebane.

I stedet var det Jessica Diggins - Tour de Ski-vinneren - som ble kvinnen som virkelig ga Johaug kamp om seieren - og faktisk slo den tilsynelatende uslåelige 32-åringen fra Dalsbygda.

Johaug har blitt slått i noen sporadiske fellesstarter de siste sesongene, men i intervallstartrenn på 10 kilometer har ikke den norske langrennsdronninga blitt beseiret siden 11. mars 2016, ifølge Dagbladets gjennomgang. Da ble Johaug nr. 6 på samme distanse i Canmore.

- Det er kult å se at Therese faktisk er menneskelig. Dette har jo ikke skjedd på fem år, sier du. Det er rått, sier den svenske langrennskometen Linn Svahn på telefon til Dagbladet, med stort engasjement.

- Tror du at det kan være starten på et tronskifte?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.