Første gang siden 2016 ble Johaug slått på 10 km intervallstart

Johaug ble slått - sjokkert Svahn

Jessica Diggins tok en stor skalp da hun slo den tilsynelatende uslåelige Therese Johaug på 10 kilometer fristil intervallstart i Falun. Det er nesten fem år siden forrige gang Johaug ble slått på denne distansen. - Det er kult å se at Therese faktisk er menneskelig, sier Linn Svahn til Dagbladet.

BLE SLÅTT AV DIGGINS: Therese Johaug ble nr. 2 i Falun, bak Jessica Diggins. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / AFP) / Finland OUT
BLE SLÅTT AV DIGGINS: Therese Johaug ble nr. 2 i Falun, bak Jessica Diggins. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / AFP) / Finland OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For første gang siden i Ruka i november møttes Therese Johaug og Frida Karlsson til duell i skisporet i dag. 10 kilometer fristil intervallstart i Falun sto på programmet.

Men etter en sedvanlig hard åpning fra Frida Karlsson, gikk den svenske langrennsstjerna på en smell og ble nr. 12 i verdenscup-comebacket på hjemmebane.

I stedet var det Jessica Diggins - Tour de Ski-vinneren - som ble kvinnen som virkelig ga Johaug kamp om seieren - og faktisk slo den tilsynelatende uslåelige 32-åringen fra Dalsbygda.

Johaug har blitt slått i noen sporadiske fellesstarter de siste sesongene, men i intervallstartrenn på 10 kilometer har ikke den norske langrennsdronninga blitt beseiret siden 11. mars 2016, ifølge Dagbladets gjennomgang. Da ble Johaug nr. 6 på samme distanse i Canmore.

- Det er kult å se at Therese faktisk er menneskelig. Dette har jo ikke skjedd på fem år, sier du. Det er rått, sier den svenske langrennskometen Linn Svahn på telefon til Dagbladet, med stort engasjement.

- Tror du at det kan være starten på et tronskifte?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer