Idrettsgallaen 2017:

Johaug blir ikke nominert til pris på Idrettsgallaen. Hun er ikke engang invitert

- Vi brukte ikke lang tid på å bli enige om det, sier juryleder Tore Øvrebø om at Johaug ikke blir nominert.

ÅRETS KVINNELIGE UTØVER: Therese Johaug ble kåret til Årets kvinnelige idrettsutøver i fjor, men i år blir hun ikke nominert.  Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
ÅRETS KVINNELIGE UTØVER: Therese Johaug ble kåret til Årets kvinnelige idrettsutøver i fjor, men i år blir hun ikke nominert.  
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden Therese Johaug ble nominert for Årets Gjennombrudd på Idrettsgallaen i 2008, har skiløperen vært et mer eller mindre fast innslag på norsk idretts feiring av seg selv.

Johaug ble kåret til Årets navn i 2012 etter den gedigne skifesten i Holmenkollen året før, og var også nominert i den gjeveste klassen i 2014, 2015 og 2016.

I fjor ble Johaug Årets kvinnelige utøver etter å ha vært nominert til den prisen i 2012, 2014 og 2015.

Ti nominasjoner over ni år understreker hvor stor Johaug har vært i Norge siden det sportslige gjennombruddet i Sapporo-VM i 2007.

Men i år blir det ingenting.

Kan ikke nomineres

- Therese Johaug kan ikke nomineres så lenge det er en åpen sak mot henne som gjelder brudd på dopinglovgivingen, bekrefter lederen for juryen og toppidrettssjef, Tore Øvrebø, overfor Dagbladet.

- Vi har hatt en dialog med Norges Skiforbund om dette, og så lenge hun er suspendert skal hun heller ikke ha noen kontakt med forbundet, så det ville være uriktig å nominere henne. Hun er heller ikke meldt inn av Skiforbundet som en kandidat til pris, så da vil hun heller ikke være en del av Idrettsgallaen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer