Johaug blir ny NRK-ekspert

Det bekrefter statskanalen selv.

EKSPERT: Therese Johaug blir langrennsekspert i NRK fram til 2026. Foto: Terje Pedersen / NTB
EKSPERT: Therese Johaug blir langrennsekspert i NRK fram til 2026. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Therese Johaug (34) blir ny langrennsekspert på NRK. Det bekrefter statskanalen selv.

- Jeg føler jeg sitter med mye kunnskap etter å ha vært så lenge i gamet og sporten. Det er over 15 år av erfaring på landslag, forteller Johaug selv til NRK.

KOSER SEG: Marit Bjørgen ler av Therese Johaugs festbilder. Video: Løkås/Godø. Klipp: Therese Johaug / Instagram Vis mer

NRK skal vise VM i Planica, samt verdenscuprenn på Beitostølen, i Holmenkollen og Drammen. Kanalen skal også vise NM på Gjøvik og i Tolga.

- NRK og langrenn er det som har ligget hjertet mitt nærmest gjennom hele karrieren, forteller Johaug.

Sportsredaktør Egil Sundvor er svært fornøyd med signeringen.

- Det er stor jubel for at Therese har valgt NRK. Det er en stjernesignering for oss i Sporten. Therese er helt unik som idrettsutøver, og med hennes kunnskap om langrenn og innsikt i toppidrettsmiljøet, vil hun tilføre noe helt spesielt i våre sendinger som ekspert, forklarer han.

Johaug skal bidra i NRKs sendinger fram til 2026. Hun la skiskoene på hylla etter forrige sesong. 34-åringen har fire gull i OL, 82 seire i verdenscupen og hele 14 VM-gull gjennom sin karriere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer