- Johaug blokkerte meg fire ganger

Kowalczyk mener de norske jentene samarbeidet.

ANDREPLASS: Justyna Kowalczyk (t.v.) mener hun ble blokkert av Therese Johaug, som havnet på tredjeplass. Foto: EPA/SRDJAN SUKI
ANDREPLASS: Justyna Kowalczyk (t.v.) mener hun ble blokkert av Therese Johaug, som havnet på tredjeplass. Foto: EPA/SRDJAN SUKIVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Ifølge Justyna Kowalczyk forsøkte Therese Johaug å blokkere henne ved flere anledninger på dagens 15 kilometer fellesstart med skibytte.

- Jeg prøvde å henge på Marit, men Johaug forsøkte å stoppe meg, sier Kowalczyk.

- Therese prøvde ikke å blokkere meg en eller to eller tre ganger, men fire. Men sånn er taktikken i langrenn, sier hun og legger til:

- Om vi var to polske jenter ville vi forsøkt å gjøre det samme.  

- Ikke meningen Johaug mener det ikke var meningen å blokkere Kowalczyk:

- Hvis hun følte det sånn var det absolutt ikke meningen, sier hun.

Marit Bjørgen sier til Dagbladet at hun ikke har noen kommentar til Kowalczyks påstand:

- Jeg har ikke sett det. Vet ikke om det er sant eller ikke. Jeg må se på det før jeg kan si noe om det, men jeg er sikker på at Therese ikke gjorde det, sier Bjørgen.

Sliten Bjørgen - Jeg ville ha Kowalczyk i front, men hun ville ha Therese i front, sier Bjørgen, som mener  løpet var langt fra noen lett kamp.

- Det er sikkert, sier Bjørgen.

- I klassiskdelen gikk det veldig fort. Det ble ei stor luke så skjønte det gikk fort. Jeg er sliten nå.

Bjørgen skrøt voldsomt av skiene etter sitt andre VM-gull på like mange dager. Det ga henne tryggheten til å sette inn støtet på den siste kilometeren.

- Jeg visste på sisterunden at jeg hadde bedre ski enn Kowalczyk. Derfor planla jeg å kjøre hardt ned mot «Gratishaugen». Det fungerte etter planen, og jeg fikk ei luke. Skiene mine var så gode at jeg kjente jeg hadde overtaket, sier Bjørgen.