Therese Johaugs nye plan

Johaug endrer fokus. Legger ny plan

Til Dagbladet forteller Therese Johaug at hun vil gjøre endringer inn mot neste sesong. Samtidig starter hun allerede nå spesifikke forberedelser inn mot hennes neste store mål, som først finner sted om tre år.

GJØR ENDRINGER: Therese Johaug vil endre på fokuset til neste sesong - og varsler tiltak også fram mot OL i Beijing. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GJØR ENDRINGER: Therese Johaug vil endre på fokuset til neste sesong - og varsler tiltak også fram mot OL i Beijing. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Therese Johaug klarte å kvalifisere til kvartfinalen i de seks siste sprintene - og fra ti av de elleve siste prologene - hun gikk i verdenscupen før hun ble utestengt etter 2015/16-sesongen.

I denne comebacksesongen står hun foreløpig uten verdenscuppoeng i sprint, etter 33.-plassen på Lillehammer som den eneste sprinten verdenseneren har deltatt i.

Det vil Johaug gjøre noe med til neste sesong, varsler hun til Dagbladet. I 2019/20-sesongen vil hun ha et annet fokus. Da er det nemlig mesterskapsfritt for langrennsløperne.

Denne sesongen har alt handlet om VM i Seefeld og sprinter og tourer blitt kraftig nedprioritert. Det kan ikke Dalsbygda-esset tillate seg neste sesong.

- Det blir spennende til neste år, med et mesterskapsfritt år med flere tourer. Da må jeg endre fokuset. Jeg må være mer på hugget på sprint. Jeg må prøve å heve meg der, forteller Johaug til Dagbladet.

Det vil være viktig for 30-åringen når hun skal gå flere verdenscuprenn og forsøke å vinne Tour de Ski igjen.

Johaug: - Det har blitt annerledes

Samtidig ser hun at det er betydelig vanskelig å kapre verdenscuppoeng i sprint enn tidligere. Det samme gjelder for flere av hennes største rivaler i toursammendrag, som i minitouren i Canada denne avslutningshelga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer