FORBEREDT PÅ HETS: Therese Johaug er forberedt på alt når hun denne helga gjør comeback i verdenscupen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
FORBEREDT PÅ HETS: Therese Johaug er forberedt på alt når hun denne helga gjør comeback i verdenscupen. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Finsk kommentator tror Johaug slipper dopinghets

Johaug er forberedt på hets. Kommentator lover problemfritt comeback

Therese Johaug behøver ikke å grue seg til å møte det finske langrennspublikummet i Ruka søndag. Det mener en anerkjent finsk sportskommentator.

Johaug har tidligere snakket om at hun ikke kan utelukke reaksjoner fra tilskuerne når hun starter i renn utenlands etter sin dopingutelukkelse. Den stoppet henne i to hele sesonger.

Johaug har flere ganger uttrykt at hun er forberedt på alt som måtte komme når hun gjør comeback i verdenscupen.

- Mottakelsen fra det finske publikummet kommer absolutt ikke til å bli noe problem for Johaug. Hun vil bli behandlet på en høflig måte, sier en av Finlands mest kjente langrennskjennere, sportskommentatoren Pekka Holopainen, til NTB.

Han jobber i Finlands nest største avis, Ilta-Sanomat, og har også skrevet flere sportsbøker om finske stjerner.

Sterk posisjon

Langrenn er en meget stor og populær sport i Finland, og Johaug hadde et kjempenavn der etter sine mange store seirer. Finske nettaviser merket stor etterspørsel etter Johaug-artikler.

Hennes popularitet kan ha fått seg en liten ripe i Finland etter Trofodermin-saken, men ifølge finske journalister skal det ikke ha ødelagt særlig mye for henne.

Finland har hatt noen dopingsaker i langrenn opp gjennom årene, men det finske folket har vært tilgivende overfor sine egne utøvere. Det ser ut som det samme slår inn for Johaug.

Hun går 10-kilometeren i klassisk i Finland. Johaug viste knallform da hun vant begge renn i sin comeback-helg på Beitostølen.

Hets

For to år siden ble de norske skiløperne møtt av plakater med teksten «DDR Norway Ski team = Doping team» i italienske Val di Fiemme. De norske utøverne uttalte da at de syntes det var over streken.

Dette kom i kjølvannet av debatten rundt bruk av astmamedisin.

Finnene har som kjent ikke alltid vært overbærende med norske langrennsløpere, spesielt ikke de med en dopingdom.

- Jeg gleder meg veldig til å gå i Kuusamo, men jeg vet jo også at det kan være at folk er skeptiske og det er plakater uti løypa og sånne ting. Jeg er forberedt på det, sa Therese Johaug til Dagbladet forrige måned.