Johaug etter å ha knust Bjørgen: - Et av tidenes løp

Nå blir det en thrilleravslutning i verdenscupen.

I FØRERSETET: Therese Johaug knuste Marit Bjørgen med hele 33,6 sekunder på dagens skiathlon. Nå går hun ut med et forsprang på 15 sekunder i morgendagens jaktstart.
Foto: Anders Wiklund / TT / NTB scanpix
I FØRERSETET: Therese Johaug knuste Marit Bjørgen med hele 33,6 sekunder på dagens skiathlon. Nå går hun ut med et forsprang på 15 sekunder i morgendagens jaktstart. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det skilte bare tre små poeng i verdenscupen sammenlagt før dagens skiathlon, og premissene var dermed satt før dagens øvelse.

Marit Bjørgen og Therese Johaug åpnet med et forrykende tempo på den klassiske delen i formiddag. Duoen fikk en tidlig ledelse, og de øvrige sleit med å holde følge.

Fikk luke Therese Johaug vet at hennes største sjanser til å riste av seg Bjørgen er i motbakkene, og kjørte derfor det hun kunne for å få en luke. Etter snaut fem kilometer fikk hun noen meter, og derfra og ut så hun seg ikke tilbake.

Etter 7,5 kilometer vekslet Therese Johaug snaut fem sekunder foran Marit Bjørgen. Selv om jenta fra Dalsbyga sleit litt med å få på seg skiene raskt, klarte Bjørgen aldri å holde følge da Johaug satte på turboen. Ved rundt ti kilometer var avstanden mellom de to hele 15 sekunder.

Den avstanden økte utøver i løpet, og i mål var Johaug 33,6 sekunder foran Bjørgen.

- Jeg gjør et av tidenes løp på den riktige dagen. Jeg kunne bare mate på og gå mitt eget renn, du kjenner virkelig når du har dagsformen, og det var veldig moro, sier Johaug til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer