I FØRERSETET: Therese Johaug knuste Marit Bjørgen med hele 33,6 sekunder på dagens skiathlon. Nå går hun ut med et forsprang på 15 sekunder i morgendagens jaktstart.
Foto: Anders Wiklund / TT / NTB scanpix
I FØRERSETET: Therese Johaug knuste Marit Bjørgen med hele 33,6 sekunder på dagens skiathlon. Nå går hun ut med et forsprang på 15 sekunder i morgendagens jaktstart. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB scanpixVis mer

Johaug etter å ha knust Bjørgen: - Et av tidenes løp

Nå blir det en thrilleravslutning i verdenscupen.

(Dagbladet): Det skilte bare tre små poeng i verdenscupen sammenlagt før dagens skiathlon, og premissene var dermed satt før dagens øvelse.

Marit Bjørgen og Therese Johaug åpnet med et forrykende tempo på den klassiske delen i formiddag. Duoen fikk en tidlig ledelse, og de øvrige sleit med å holde følge.

Fikk luke Therese Johaug vet at hennes største sjanser til å riste av seg Bjørgen er i motbakkene, og kjørte derfor det hun kunne for å få en luke. Etter snaut fem kilometer fikk hun noen meter, og derfra og ut så hun seg ikke tilbake.

Etter 7,5 kilometer vekslet Therese Johaug snaut fem sekunder foran Marit Bjørgen. Selv om jenta fra Dalsbyga sleit litt med å få på seg skiene raskt, klarte Bjørgen aldri å holde følge da Johaug satte på turboen. Ved rundt ti kilometer var avstanden mellom de to hele 15 sekunder.

Den avstanden økte utøver i løpet, og i mål var Johaug 33,6 sekunder foran Bjørgen.

- Jeg gjør et av tidenes løp på den riktige dagen. Jeg kunne bare mate på og gå mitt eget renn, du kjenner virkelig når du har dagsformen, og det var veldig moro, sier Johaug til NRK.

Johaug starter 15 sekunder foran Bjørgen på jaktstarten i morgen. Sistnevnte hadde en tung dag på jobben i dag.

- Jeg måtte bare jobbe med meg selv, og når jeg har en tyngre dag blir det dårlig teknisk jobbing. Jeg var litt livredd for de bak meg også, det var vondt, det var det, sier Bjørgen.

Imponert Ekspertkommentatorene var veldig imponert over hva Johaug leverte i dag.

- Therese leverer et av karrierens beste renn når hun virkelig trenger det, sier NRKs langrennskommentator Jann Post.

- Har vi sett Therese bedre? Jeg tviler, sier Post.

Thrilleravslutning Resultatet betyr at det er duket for en veldig spennende avslutning på morgendagens jaktstart hvor verdenscupen sammenlagt skal avgjøres.

- Vi har fått en uventet utvikling her, at det skulle bli et så stort utsalg, sier ekspertkommentator Torgeir Bjørn til NRK.

- Vi får en thrilleravslutning på denne verdenscupen, sier Jann Post til kanalen.

Med dagens suverene seier seiler Johaug opp som favoritten til å ta sammenlagtseieren i verdenscupen.

Heidi Weng ble nummer fire, mens Kristin Størmer Steira tok sjetteplassen. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer ti. Martine Ek Hagen  nummer 13, Maiken Caspersen Falla nummer 24, Kathrine Rolsted Harsem 34 og Celine Brun-Lie nummer 38. Astrid Uhrenholdt Jacobsen fullførte ikke løpet.