Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug etter nok en suveren seier i verdenscupen: - Vinner jeg i morgen, skal jeg gå til Norge

Legger lista høyt foran sprinten.

DAVOS (Dagbladet): Med en seiersmargin verden knapt har sett maken til, 1.10 ned til andreplasserte Ingvild Flugstad Østberg, kunne samtlige på skistadion i Davos konstatere at Therese Johaug driver en annen idrett en resten av langrennsdamene denne sesongen. 

Ingen har vært i nærheten av å matche Johaug siden sesongen startet på Beitostølen i midten av november, og til tross for dette sier Johaug uke etter uke at avstanden kommer til å minke.

- Når kommer avstanden til å minke, Therese?

- Det blir det, det vet jeg, men når det blir det vet jeg ikke, sier hun til Dagbladet. 

Crazy?
Heidi Weng oppsummerte det resten av langrennseliten føler når de ser hvor fort Johaug går om dagen. På den engelske delen av pressekonferansen meldte Weng at «Therese is crazy».

- Ja, sier hun og ler. (Du ser intervjuet i videoen som ligger ved saken).  

- Jeg føler jo at jeg går godt på ski om dagen, og jeg tror jeg aldri har vært i så god form som jeg er nå. 

Med sin femte distanseseier i verdenscupen på rad, tangerte hun Marit Bjørgens rekord i denne litt aparte øvelsen. Slike statistikker spiller liten rolle, men i skrivende stund seiler Johaug opp som en av tidenes mest suverene utøvere, uansett kjønn og tid.

- Det har kanskje ikke vært noen som har vært så suverene som hun er nå, men jeg kan ikke historien godt nok. Hun er rå om dagen, det er ikke noe annet å si. Men det har hun vært i hele sommer og høst også, sier landslagstrener Egil Kristiansen. 

Går til Norge
Nettopp der ligger det betryggende for Johaug. Formen hun nå har vist fram i en drøy måned er ikke en tilfeldig eller tidlig formtopp. Det er rett og slett nivået hun ligger på. 

Derfor er hun også trygg på at det er dette nivået hun kommer til å holde ut sesongen. 

- Jeg håper jo at jeg nå har funnet en veldig god formel på hvordan jeg skal bevare formen. Nå skal jeg prøve å nullstille meg etter hver konkurranse, og når dagen her er over så har jeg lagt denne konkurransen bak meg og så fokuserer jeg på neste løp, sier Johaug til Dagbladet.

I morgen er det sprintrenn her i Davos. Der skal Johaug prøve seg på en distanse hun normalt ikke en gang kommer seg blant de topp 30 i. Men før denne sesongen har hun terpet fart også. 

- I morgen vinner du ikke?

-  Nei, det gjør jeg ikke. Vinner jeg den skal jeg gå til Norge!

EN GOD NORSK DAG PÅ JOBBEN: Therese Johaug vant som vanlig, foran Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fire, og Kari Øyre Slind nummer fem. Foto:  EPA/GIAN EHRENZELLER/NTB Scanpix
EN GOD NORSK DAG PÅ JOBBEN: Therese Johaug vant som vanlig, foran Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fire, og Kari Øyre Slind nummer fem. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media