Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug får ikke lov til å gå mer i NM

- Jeg skulle gjerne gått mer.

RØROS (Dagbladet): Therese Johaug var ustoppelig på NMs åpningsdistanse på Røros. Løypa er praktisk talt hjemmebanen til jenta fra Dalsbygda, og også publikum hadde møtt mannsterke opp for å heie Johaug fram til NM-gull.

Men nå er det slutt på NM-moroa for Therese.

Nå reiser hun og Marit Bjørgen til høydesamling i italienske Seiser Alm for å lade opp til VM som begynner i Falun om tre uker. Dermed snyter hun hjemmepublikummet for mer Johaug-moro resten av mesterskapet.

- Ja, jeg skulle gjerne ha gått mer her på Røros, men nå er det sånn at VM er det store hovedmålet, og jeg har lyst til å gjøre alt jeg kan for å lykkes der. Det er det som er det største for min del i år, og da prioriterer jeg å reise til Seiser Alm og får lagt ned en bra treningsperiode der jeg lader både hodet og kroppen, sier Johaug til Dagbladet.

Det er landslagstrener Egil Kristiansen som har gitt Johaug beskjed om at det holder med dagens renn under NM. Til tross for ordren om å komme seg vekk fra NM-byen, og til tross for at Johaug både har lyst til å gå og også mister muligheten til å vinne enda et gull på duathlon lørdag, er det ingen sure miner.

- Nei, det er ikke det, ler Johaug.

Og noe av grunnen er at tvilen på egen form som hun fikk underveis i Tour de Ski nå er som blåst bort. Dagens renn var den bekreftelsen Johaug trengte på at hun er der hun skal være før ski-VM begynner.

- Absolutt, jeg har kjent meg bra på øktene i det siste også. Jeg følte vel i Val di Fiemme at jeg bare gikk meg mer og mer i form, og den følelsen har jeg på en måte dratt med meg videre etter det, sier hun.

Ski-NM fortsetter med sprint for både damer og herrer i morgen.