Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug får imponert svensk ekspert til å undre

- Det er fullstendig knusende.

SUVEREN: Therese Johaug vant dagens 15 kilometer foran Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Scanpix
SUVEREN: Therese Johaug vant dagens 15 kilometer foran Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mens mange festglade nordmenn fremdeles lå og sov, herjet Therese Johaug med konkurrentene under dagens 15 kilometer fellesstart med skibytte i Finland.

27-åringen var totalt overlegen. Allerede etter en kilometer måtte en tapper Heidi Weng gi slipp på lagvenninna som gikk alene i tet resten av løpet. I mål var hun hele ett minutt og fem sekunder foran Weng, mens avstanden bare økte og økte ned til de andre jentene.

- Marginene hun vinner med er fullstendig knusende. Man må klype seg i armen. Blir hun ikke trøtt? Blir hun ikke stiv? Det er en utrolig prestasjon, sier den svenske SVT-eksperten Anders Blomquist.

Nær Bjørgens bragd Triumfen var Johaugs 15. verdenscupseier for sesongen. Det betyr at hun bare er to bak rekorden til Marit Bjørgen, som tidligere har vunnet 15 renn i løpet av en og samme sesong.

Med åtte gjenstående løp i Tour of Canada, hvor fem av dem er på distanse, er sjansen stor for at Johaug vil passere Bjørgen i antall seirer før våren kommer.

- Jeg tenker ikke så mye på det, men det er helt ubeskrivelig at jeg har 15 seirer denne sesongen. Jeg kan nesten ikke tro det. Det er utrolig inspirerende og motiverende, sier Johaug til NRK.

Spår Johaug-rekord Langrennskommentator Jann Post tror på sin side at Johaug tar rekorden fra Bjørgen.

- Det er en rekord som ser ut som den ryker i år, for det er fortsatt en del renn igjen i Canada, sa Post underveis i løpet.

Johaug var også glad for å prestere i det som blir neste års VM-løyper under mesterskapet i Finland. Hun forteller til FIS at hun elsker bakkene, og at traseene passer henne perfekt.

- Det var vanskelige forhold på grunn av snøen, men for meg var det likevel perfekt. Det er godt å ha gode minner her foran VM neste år, sier Johaug.

EKSPERT: SVTs Anders Blomquist er imponert over Johaug. Foto: Scanpix
EKSPERT: SVTs Anders Blomquist er imponert over Johaug. Foto: Scanpix Vis mer