Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug fester grepet om alt i Canada: - Jeg er langt foran skjema

Har kontroll på både Ski Tour Canada og verdenscupen sammenlagt.

STORFAVORITT: Her spaserer Therese Johaug ut fra skistadion i Quebec mens gårsdagens vinner Heidi Weng ligger igjen på snøen og puster. Med fire etapper igjen av Ski Tour Canada skal det mye til om ikke Johaug vinner sammenlagt. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STORFAVORITT: Her spaserer Therese Johaug ut fra skistadion i Quebec mens gårsdagens vinner Heidi Weng ligger igjen på snøen og puster. Med fire etapper igjen av Ski Tour Canada skal det mye til om ikke Johaug vinner sammenlagt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

QUEBEC (Dagbladet): Fredag tok Heidi Weng ledertrøya i en tour for aller første gang i karrieren. Lørdag vant hun et verdenscupløp for andre gang i livet.

Sesongen som snart avsluttes i canadiske Canmore har vært en bergogdalbane for Weng, med alt fra feilgåing i verdenscupåpninga til de første seirene i verdenscupen. 

Halvveis i Ski Tour Canada står hun igjen som den eneste reelle utfordreren til Therese Johaug om sammenlagtseieren. Da smakte det ekstra godt å bevise overfor seg selv at hun holder Johaugs nivå selv når distansene blir lengre enn tre kilometer. 

- Jeg skjønner egentlig ikke at det går an å holde følge med den jenta der, egentlig. Da er du god! Hun går vanvittig fort, sier Weng til Dagbladet etter jaktstarten i Quebec i går. 

Leder fortsatt
Weng ledet med 11 sekunder ut fra start på Johaug, og visste at lagvenninna kom til å spise opp det forspranget. Før det var gått to kilometer lå de to sammen, og derfra og ut var det stort sett Johaug som lå i front. 

- Jeg går tur når jeg går alene, men da hun først kom hadde jeg bestemt meg for at jeg ikke skulle slippe. Nå har hun vunnet så mye, så en gang eller to må hun få lov til å bli nummer to eller tre hun også, smiler Weng. 

I mål skilte det bare 0,1 sekunder etter spurtoppgjøret, men med bonussekundene som deles ut til de tre første på disse tour-jaktstartene, leder Weng med 5,1 sekunder på Johaug i sammendraget. 

Foran skjemaet
I forkant av touren fortalte Johaug at hun var forberedt på å være inntil to minutter bak lederen etter de fire løpene de nå har gått. Det er i Canmore den kommende uka Johaug skal avgjøre denne touren. 

Der går de én sprint og tre distanserenn. 

- Jeg er langt foran skjemaet etter to sprinter og to distanserenn. Jeg er bare fem sekunder bak Heidi. Vi drar over til Camore nå og skal ha tre distanserenn som passer meg godt, så jeg ser lyst på avslutninga, sier Johaug selv etter andreplassen i går. 

Fordel Johaug
Overfor Dagbladet forteller Johaug at jaktstarten nesten gikk etter planen. Det eneste som skurret litt, var at bakkene var for korte til at hun klarte å parkere Weng oppover dem. Det som derimot gikk helt etter planen, var at avstanden ned til de andre utfordrerne økte så mye at damenes tour nå handler om to navn. 

- Jeg tror kanskje det blir en kamp mellom meg og Heidi sammenlagt i touren nå. Men hovedmålet mitt er å prøve å berge verdenscupkula. Den har jeg i hvert fall god los på nå, sier Johaug, som økte forspranget ned til andreplasserte Ingvild Flugstad Østberg til 216 poeng etter gårsdagen. Det er 600 poeng igjen å kjempe om. 

- Men det er fordel deg i denne touren også nå?

- Sånn som det har vært før i vinter, så er det kanskje det, ja, innrømmer Johaug motvillig. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media